Egy tanulmány szerint az emberhez hasonlóan, a tigrisek lehetnek extrovertáltak és introvertáltak

2023. április 09.
34.7181
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Royal Society Open Science folyóiratban megjelent új kutatás két különálló személyiségcsoportot azonosított a szibériai tigrisek között, ezek pedig a fenségesség vagy szilárdság, mely nagyon sokban hasonlít az embereknél megfigyelt extrovertált és introvertált tulajdonságokra.

A tanulmány szerint azok a tigrisek, akik magasabb pontszámot érnek el a "fenségességben", azok egészségesebbek, több élő prédát esznek, magasabb csoportstátuszúak és gyakrabban párosodnak. Az eredmények azután születtek, hogy kínai kutatók összeállítottak egy körülbelül 70 szóból álló listát a tigrisek temperamentumának leírására, és létrehoztak egy tigris-személyiség-kérdőívet etetők és állatorvosok számára.

Azoknál a tigriseknél, ahol a "szilárdságra" magas értékelés érkezett, az olyan szavakkal járt, mint a barátságos, a szelíd és a szerető, de alacsony az agresszív vagy kegyetlen szavak, vagyis inkább introvertáltak. A kutatók azt megjegyezték, hogy a vizsgált tigrisek mindegyike félig fogságban él, vagy Kínában elkerített erdőkben, havas füves területeken él, emiatt a vadon élő tigrisek esetében eltérőek lehetnek az eredmények.
4 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 1 hónapja és 10 napja

Ez de durva! meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 1 hónapja és 10 napja

Hihetetlen bakker! meglepett smiley

válasz erre

Porthos

1 éve, 1 hónapja és 11 napja

Nekem egy tigris csak egyfajta lehet: veszélyes. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 1 hónapja és 11 napja

Az igen. meglepett smiley Ez tök érdekes amúgy.

válasz erre