Egy tanulmány szerint a túl sok halfogyasztás bőrrákot okozhat

2022. június 22.
46.6651
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Megdöbbentő kapcsolatot találtak kutatók a halfogyasztás és a bőrrák között, ugyanis kiderült, akik több halat esznek, mint fél konzerv tonhal naponta, 22 százalékkal nagyobb valószínűséggel kapnak rosszindulatú melanomát, mely az ötödik leggyakoribb rák az Egyesült Államokban.
 

A halfogyasztás a világ egyik legelterjedtebb egészséges táplálkozási formája, több diéta is erre alapszik, de a tudósok most figyelmeztetnek, nem szabad túlzásba esni. A Brown Egyetem kutatói az USA NIH-AARP Diéta és Egészségtanulmányának adatait használták fel, mely fél millió ember bevonásával készült. Ebből kiderült, hogy 22 százalékkal magasabb volt a bőrrák kialakulásának kockázata azoknál, akik napi körülbelül 43 gramm halat ettek.

Köztudott, hogy a vizeinkben nehézfémek halmozódhatnak fel, például higany, ami bekerül a halak szervezetébe, ezt követően az emberekbe is. Így könnyen kialakulhat rák, azon belül is bőrrák. Természetesen még mindig a nap sugarai jelentik a legnagyobb kockázati tényezőt bőrrák esetén, minden esetre érdemes erre odafigyelni.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

3 éve, 3 hónapja és 10 napja

Meg vagyunk lőve ezzel is. röhögő smiley

válasz erre

inkognito

3 éve, 3 hónapja és 11 napja

Egyszer az nem jó ha nem eszünk, most meg az ha eszünk. Döntsék már el.

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 3 hónapja és 11 napja

Minden nap kiderül valami eddig egészségesről hogy valójában bele halunk ha esszük. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

3 éve, 3 hónapja és 11 napja

Na nebassz már fel hogy ez is. Eddig az volt hogy együnk halat. röhögő smiley

válasz erre

techiii

3 éve, 3 hónapja és 11 napja

De ezzel mindenki tisztában van h a halakban higany van.

válasz erre