Egy tanulmány szerint a NASA jelenlegi marsjárói képtelenek az élet felfedezésére

2023. február 26.
34.9961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Amerikai Űrkutatási Hivatal több millió dollárt költ arra, hogy olyan műszerekkel lássa el rovereit, melyek képesek arra, hogy több millió kilométerre lévő idegen bolygón az élet nyomait keresse, ám a chilei Atacama-sivatagban végzett kutatások szerint a jelenlegi műszerek erre képtelenek.

A Nature Communications folyóiratban megjelent tanulmány felhívja a figyelmet arra, hogy a Mars-roverek jelenlegi generációja nehezen tudja megerősíteni a Vörös Bolygó ősi életére utaló jeleit, mert a tudományos műszereik nem megfelelőek. A tanulmány során a kutatók üledékes kőzeteken végeztek teszteket a chilei Atacama-sivatagban.

A kutatócsapat négy olyan műszerrel tanulmányozta a sivatagból származó mintákat, melyek megtalálhatóak a NASA marsjáróin. A teszt során kiderült, hogy a rover képtelen a szerves anyagok kimutatására. Csak a genetikai szekvenálás - csak egy földi laboratóriumban végezhetnek el -, volt képes bizonyítékot találni a mikrobiális életre a mintákban.

A Perseverance marsjáró folyamatosan vesz mintát a Mars felszínéről, ezeket kis tartályokba zárja, melyeket a jövőben a NASA a földre fog juttatni, hogy pontosabb információkat kapjanak a bolygó egykori életéről az elemzéseket követően.
6 hozzászólás

Porthos

1 éve, 2 hónapja és 18 napja

Nem értem egyébként miért. meglepett smiley Simán bele kéne építeni és ennyi. Gondolom rohadtul túl van bonyolítva, hogy egy 50 dolláros cuccért megint elkérhessenek 2 milliárdot. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 2 hónapja és 18 napja

Hát valahogy nem gondoltak rá, van ilyen. röhögő smiley

válasz erre

inkognito

1 éve, 2 hónapja és 18 napja

Meg sem lepődöm.

válasz erre

Harder

1 éve, 2 hónapja és 18 napja

Egyszer majd csak megtudjuk.

válasz erre

betyár

1 éve, 2 hónapja és 19 napja

Ha majd egyszer ideérnek azok a kapszulák mindenre választ kapunk.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 2 hónapja és 19 napja

Akkor nagyon jó hogy ott vannak.. röhögő smiley

válasz erre