Egy tanulmány szerint 22 emberre van szükség egy Mars-kolónia létrehozásához

2023. augusztus 23.
23.4401
csirkee profilja, adatai
csirkee
A korábbi kutatások szerint ahhoz, hogy az emberiség létrehozzon egy hosszútávon működő bázist egy másik bolygón - például a Marson -, több száz emberre lenne szükség, ám egy friss tanulmány szerint mindösszesen 22 ember elég lenne egy marsi kolónia fenntartásához.

Egy 2020-ban megjelent korábbi tanulmányban Jean-Marc Salotti matematikai módszerekkel számolta ki, hogy hány ember kellene a Marsra, hogy egy önellátóan működő bázist hozzanak létre, ő akkor 110 emberrel számolt. Az amerikai George Mason Egyetem kutatói azonban ezzel nem értenek egyet, ezért új szimulációkat futtattak le. Ezekből kiderült, hogy elég lenne 22 ember a Marsra, mindeközben figyelembe vették a személyiségi jegyeket is.

A kutatók azzal számoltak, hogy a marsi kolónia folyamatosan kapna segítséget, ellátást a Földről, így nem volt nehéz 22 emberre redukálni a számot. Ráadásul a tanulmány azt is szem előtt tartotta, hogy milyen személyiséggel rendelkező embereket küldenének a bolygóra. A reaktív, társaságkedvelő és barátságos emberek nagy probléma nélkül sikeresen dolgozhatnak a szimulált marsi kolónián, ám a neurotikus személyiséggel rendelkezők nem bírnák sokáig az életet.

Mindeközben egyébként a NASA jelenleg is futtat egy marsi kolónia szimulációt, itt a Földön négy emberrel, melyről korábban már írtunk.
4 hozzászólás

petrovicsz

3 hónapja, 3 hete és 1 napja

Jó lenne, ha már élesben tesztelné az emberiség...

válasz erre

Kisfaludy82

3 hónapja, 3 hete és 1 napja

Hát igen, nem kellenek mindenhez tömegek.

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 3 hete és 1 napja

Nyilván így is van, nem kell oda embertömeg. A gépek dolgoznak úgyis.

válasz erre

betyár

3 hónapja, 3 hete és 1 napja

Lenne rá tippem kiket kellene odaküldeni

válasz erre