Egy ritka, gerincferdüléses bálnáról készültek felvételek

2023. március 14.
4.3601
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az állatvilágban is ritkán, de előfordulnak deformációval született egyedek, most a spanyol tengerpart közelében akadt egy hajóskapitány egy közönséges barázdásbálnára, akiről azt hitte, hogy halászhálóba gabalyodott és bajban van, de hamar kiderült, hogy súlyos gerincferdülésben szenved az állat.

A barázdásbálna Cullera város partjainál próbált úszni, ami nehézkesen ment neki, emiatt a spanyol polgárőrség értesítette az Oceanográfic Valéncia szakembereit, akik hamar ki is értek a bálnához. Megdöbbenésükre semmibe nem gabalyodott bele, de súlyos deformációban, gerincferdülésben szenved az állat.

Mivel a bálna körülbelül 17 méter és nagyjából 40 tonna lehet, ezért nem sok mindent tudnak érte tenni a tenger közepén, még egy távoli nyomkövetőt sem tudtak az állatra helyezni. Néhány óra múlva a bálna eltávolodott a parttól, és eltűnt a Földközi-tengerben. A kutatócsapat arra kérte a helyieket, ha a napokban ismét látják, akkor azt jelentsék neki. A bálnáknál nem szokott spontán gerincferdülés kialakulni, azt általában hajóütközést követő sérülés okozza.

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 2 hónapja és 7 napja

Ó szegényke. szomorú smiley

válasz erre

inkognito

1 éve, 2 hónapja és 8 napja

Szegény, nem lehet egyszerű így úszni.

válasz erre

Porthos

1 éve, 2 hónapja és 8 napja

Nehéz lehet így élni! meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 2 hónapja és 8 napja

Ohhh szegény! meglepett smiley

válasz erre