Egy régóta várt frissítés érkezik a Word-be, aminek mindenki örülni fog

2024. május 14.
4.8351
csirkee profilja, adatai
csirkee
Akik napi szinten használják a Microsoft népszerű szövegszerkesztő programját, azok egészen biztosan találkoztak már azzal a problémával, amikor egy másik dokumentumból másolunk egy szöveget, képes teljesen szétesni a formázás, ez azonban hamarosan meg fog változni.

Ahogy azt már megszokhattuk, a Microsoftnál minden megjavul idővel, bár egyes funkciókra nagyon sokat kell várnunk. Ilyen ez a Word-ben lévő idegesítő dolog is, amikor egy dokumentumból próbálunk átmásolni egy szöveget a vágólapon keresztül, és az addig használt formázás teljesen szétesik. A Word új kiadása meg fog szabadulni ettől idegesítő beállítástól, ugyanis alapértelmezett lesz a "Formázás egyesítése" funkció.

Ez a beállítás lehetővé teszi, hogy szöveg másolása esetén csak az olyan speciális, kiemelő jellegű elemeket viszi át, mint például a kövérítés, aláhúzás vagy a dőlt betű, a betűtípuson azonban nem fog változtatni, sem a méreten. Ennek köszönhetően a beillesztett szöveg szépen illeszkedni fog a megformázott dokumentumban, kevesebb dolgunk lesz, aminek valószínűleg sokan fognak örülni. Az újítást első körben a 2405-ös (Build 17624.20000) vagy újabb buildet használó desktopos Windows-felhasználók kapják meg.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

1 hete és 1 napja

Fejlődik. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

1 hete és 1 napja

Aaaaz igggeeeeen! röhögő smiley

válasz erre

Fikarc

1 hete és 2 napja

Döbbenet hogy ez 2024-re sikerült. röhögő smiley

válasz erre