Egy pillangó alakú napelemfarm látná el a jövőbeli holdtelepüléseket

2023. július 17.
17.8071
csirkee profilja, adatai
csirkee
Bár a huszonegyedik században még mindig nem sikerült embert küldeni a Holdra - tervek szerin 2025-26 körül ez megtörténhet - ennek ellenére már vannak olyan tervek, melyek azt mutatják meg, hogyan fogunk az égitesten élni, ilyen a Greater Earth Lunar Power Station (GE-LPS) napelemfarm is.
 

Az Európai Űrügynökség (ESA) és egy svájci székhelyű Astrostrom nevű cég egy új koncepciót javasol arra, hogyan lehetne a jövőben áramot termelni a holdtelepülések számára. Az ESA közleménye szerint ez a pillangó alakú erőmű V-alakú, integrált antennákkal ellátott napelemekkel fog rendelkezni, amelyek több mint egy négyzetkilométeres spirálkonfigurációban helyezkednek el.

A tervek szerint ez a koncepció állandó 23 megawatt villamos energiát biztosítana különféle holdi műveletek végrehajtásához. A futurisztikus napelemfarmot holdi erőforrásokból építenék meg, vasból és kénből. Mindezek mellett maga a szerkezet elég nagy lesz ahhoz, hogy legénység is tartózkodhasson rajta, sőt, akár űrturisták is használhatják majd.
4 hozzászólás

Fikarc

8 hónapja, 4 napja

Kiváló ötlet de tényleg. Csak ki fogja megvalósítani? nyelvnyújtó smiley

válasz erre

Kisfaludy82

8 hónapja, 4 napja

De jó lenne előbb leszállni a felszínre esetleg...

válasz erre

Porthos

8 hónapja, 4 napja

Ahogy a helyzet most áll, én ezt meg se élem. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

8 hónapja, 4 napja

Egész komoly elképzelés!

válasz erre