Egy operatőr három hetet töltött egy fán, hogy egyedi szögből lássa 10 millió denevér vándorlását

2024. május 15.
4.8001
csirkee profilja, adatai
csirkee
A természetfilmezés nem egy könnyű szakma, hiszen sokszor órákat vagy napokat kell várni arra, hogy a legjobb felvételt készítsék el az operatőrök, azonban Josh Aitchison még ennél is többet tett, három hétig élt egy fán, hogy a legjobb szögből készítsen felvételt a világ egyik legnagyobb emlősvándorlásáról.

A BBC operatőre a szalmaszínű gyümölcs deneverekről, más néven pálmarepülőkutyákról készített felvétel. Ezek az emlősök a nagy denevérek alrendjébe tartoznak, étrendjük elsősorban gyümölcsökből és virágokból áll, ezért nagyon fontos részei az ökoszisztémának. Vándorlásaik során becslések szerint 10 millió példány érkezik Kasanka Nemzeti Parkba, Zambia északi-középső részén.

Egy ilyen esemény pedig hihetetlen látványt ígér, ezt akarta megörökíteni Josh Aitchison is, aki három hétig egy fa tetejéről filmezte a denevérek vándorlását. Az epikus forgatásról a BBC Mammals című sorozatában lehet megnézni egy rövid jelentet, amit Sir David Attenborough narrált. Az operatőr elárulta, hogy egyes példányok 1000 kilométert tettek meg azért, hogy néhány hétig a nemzeti parkban legyenek.

Nézd nagyban ezt a videót!5 hozzászólás

Nagyon kemény!

válasz erre

zender

1 hete és 1 napja

Ez de jó!

válasz erre

Ronalddo

1 hete és 1 napja

Iszonyat jó lett!

válasz erre

Kisfaludy82

1 hete és 1 napja

Baromi látványos anyag lett belőle!

válasz erre

Porthos

1 hete és 1 napja

Kitartó a srác. röhögő smiley

válasz erre