Egy Microsoft elleni hackertámadás során amerikai kormányzati e-maileket sikerült megszerezni

2024. április 12.
26.7491
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az év elején derült ki, hogy orosz kibertámadás érte a Microsoftot, melynek során több amerikai szövetségi ügynökség e-mailjeihez is hozzáfértek a hackerek, melyről az Amerikai Egyesült Államok Kiberbiztonsági és Infrastruktúra-biztonsági Ügynöksége (CISA) adott nemrégiben tájékoztatást.

A "Midnight Blizzard", vagy APT29-nek nevezett kiberbűnözői csoport erős támadást indított a Microsoft vállalati e-mail fiókjai ellen, melyeket sikeresen fel is törték, aminek köszönhetően nem csak forráskódokat szereztek meg, de hozzáfértek több amerikai kormányzati e-mailhez. A CISA azt nem árulta el, hogy milyen szövetségi szervezeteket érintett az incidens.

Mindezek után új vészhelyzeti irányelvet adott ki a szervezet, amely szerint a polgári kormányzati szervekhez tartozó e-mail fiókokat meg kell védeni a Microsoft elleni támadás eredményeként, amelyre sok kormányzati ügynökség támaszkodik az e-mailes kommunikáció során. Microsoft a támadás óta igyekszik minden hozzáférést megszüntessen a MidnightBlizzard csoporttól, amit a vállalat folyamatos támadásnak minősített, és kijelenti, hogy a fenyegetés szereplői lehet, hogy a megszerzett információkat arra használják fel, hogy képet gyűjtsenek a támadható területekről.
4 hozzászólás

XTomiX0029

3 hónapja, 2 hete és 1 napja

MS röhögő smiley

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 2 hete és 3 napja

Elég kellemetlen amikor egy olyan cég kap ilyen támadást, aki többek között ilyen védelmeket is árul. röhögő smiley

válasz erre

petrovicsz

3 hónapja, 2 hete és 3 napja

És még nem fogták rá Kínára? meglepett smiley Csalódnom kell. röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

3 hónapja, 2 hete és 3 napja

Hát ot is marha nagy biztonság lehet! röhögő smiley

válasz erre