Advertisement

Egy kutató szerint 2030-ra elérjük a halhatatlanságot

2023. március 18.
10.4061
csirkee profilja, adatai
csirkee
Ray Kurzweil amerikai jövőkutató és feltaláló szerint 2030-ra el fogjuk érni a halhatatlanságot, ugyanis szerint ekkor már nanorobotok fognak a testünkben járni, melyek képesek lesznek sejtszinten gyógyítani bennünket, ezekben a pici robotokban látja a jövőt.
Advertisement

Az orvostudomány rengeteget fejlődött az elmúlt évtizedekben, ahogy a robotika is, hiszen sokszor már robotokkal műtenek a kórházakban. Ray Kurzweil szerint a genetika, a robotika és a nanotechnológia az emberiség jövője. A nanorobotok képesek lesznek sejtszinten gyógyítani, így immunisak leszünk a betegségekre és az öregedésre is.

A jövőkutató korábban is jósolt már és azok közül néhány meg is valósult. Az 1990-es években megjósolta, hogy egyszer egy számítógép le fogja győzni az embert sakkban, valamint azt is, hogy az internet növekedésével áttérünk majd a vezeték nélküli technológiára. Ray-nek van egy másik elképesztő jóslata, úgy gondolja, hogy 2045-re elérjük a szingularitást, azaz a gépi intelligencia egyenlővé válik az emberi intelligenciával, vagy akár meghaladja azt.
Advertisement
5 hozzászólás

CharlieFirpo

1 hete és 4 napja

Roppant optimista elképzelés.

válasz erre

Ronalddo

1 hete és 4 napja

Hátöööööö úgy legyen én ropant mód örülnék neki.

válasz erre

Mordorer

1 hete és 4 napja

Az komolyan hangzik de majd hiszem ha látom.

válasz erre

petrovicsz

1 hete és 4 napja

na erre kíváncsi leszek

válasz erre

techiii

1 hete és 4 napja

Őszintén szólva nekem nem kell halhatatlanság, csak éljek egy jó ideig és ne legyek beteg.

válasz erre