Egy kutatás szerint a rovarevés jótékony hatással lehet az anyagcserére

2023. szeptember 16.
18.5141
csirkee profilja, adatai
csirkee
A tudósok nem először kutatják a rovarevés jótékony hatásait, mivel bizonyított tény, hogy rengeteg fehérjét tartalmaznak ezek az apró - ám nem túl bizalomgerjesztő - állatok, most pedig egy új kutatás azt is bebizonyította, hogy az anyagcsere folyamatokat is befolyásolja pozitív irányba.

Mi, európai emberek nem vagyunk túlságosan oda a rovarok fogyasztásáért, pedig egy korábbi kutatás szerint érdemes lenne több ilyet enni. A St. Louis-i Washington Egyetem (WUSL) kutatói kitint tartalmazó táplálékkal etették az egereket, aminek következtében az állatok gyomra kitágult, és speciális immunválaszt váltott ki.

A kísérletek során az AMCase nevű egyedülálló bélenzim termelés alakult ki, amely a kitin emésztéséhez, valamint a zsírszöveteket szabályozó sejtek aktiválásához szükséges. A WUSL jelenlegi tanulmányában azok az egerek, amelyeket magas zsírtartalmú étrend mellett kitinnel etettek, végül jobb anyagcsere-értékeket mutattak azokhoz az egerekhez képest, amelyeket kitin nélkül, magas zsírtartalmú étrenddel etettek. A kitin fogyasztása elősegíti az egészséges mikrobiom kialakulását az alsó gyomor-bélrendszerben.

A tudósok azt remélik, hogy eredményeiket most az emberi résztvevőkre is kiterjeszthetik.
3 hozzászólás

techiii

2 hónapja, 3 hete és 1 napja

Anyám de undorító.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 3 hete és 1 napja

Hát inkább legyen **** az anyagcserém..

válasz erre

betyár

2 hónapja, 3 hete és 2 napja

Még így is nagyon undorító. Nem ennék.

válasz erre