Egy kislány koponyájából műtötték ki meg nem született ikertestvérét

2023. március 11.
33.0461
csirkee profilja, adatai
csirkee
A shangaji Fudan Egyetem orvosai a közelmúltban számoltak be egy egészen ritka és különleges esetről, ugyanis egy egyéves kislány koponyájából kellett kiműteni meg nem született ikertestvérét, miután a kínai kislány késleltetett mozgásfejlődést és megnagyobbodott fejkörfogatot észleltek.

Az orvosok CT-vizsgálatot végeztek a kislányon, ahol kiderült, hogy a magzat jelentős növekedése miatt folyadék gyűlt fel az agyban, emiatt megnagyobbodott a kislány feje. Azt az anomáliát, amelyben az egyik magzatot egy másik beburkolja, "magzat a magzatban", vagy néha "parazita iker" néven ismerik. A felszívódott iker általában leáll a fejlődésben, míg a másik tovább növekszik.

Az 1 éves gyermek fejének agyi vizsgálata során kiderült, hogy a magzat egy csigolyából és két lábcsontból (a combcsontot és a sípcsontot) állt. Miután az orvosok operáció során eltávolították a meg nem született ikertestvért, a magzati tömegről azt is megállapították, hogy felső végtag és kezdeti ujjszerű kinövések is voltak rajta. Arról a tanulmány nem számol be, hogy a kínai kislánnyal mi történt a műtét után, ám vélhetőleg egészségesen fejlődik.

3 hozzászólás

Kisfaludy82

2 hónapja, 3 hete és 6 napja

Te jó ég! Mint egy Stephen King regény.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 3 hete és 6 napja

Atyaég!!!

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 3 hete és 6 napja

Basszus!

válasz erre