Egy kísérteties arcot észleltek a Jupiter felhői között

2023. október 26.
18.8751
csirkee profilja, adatai
csirkee
Közeledik Halloween, melynek alkalmából az Amerikai Űrkutatási Hivatal a napokban megosztott egy fotót a Jupiter kavargó felhőiről, melyek között feltűnik egy kísérteties, elmosódott arc, melyet még a Juno űrszonda készített idén szeptember 7-én a bolygóról.
 

A Juno űrszonda 54. közeli elrepülése során szerzett rengeteg adatot a bolygóról, amikor körülbelül 7700 kilométerrel a Jupiter felhőcsúcsai felett vonult el, a Jet N7 nevű terület felett. Ezt követően Vlagyimir Taraszov a nyers adatokat felhasználva sikerült képpé alakítani, így bukkantak rá a különleges arcra, mely olyan, mint egy Pablo Picasso festmény.

A kavargó és folyamatosan változó megjelenésük miatt a Jupiter felhői gyakran gyönyörű mintákat és formákat hoznak létre. A kép különlegességét még az adja, hogy a viharos felhők a Jupiter terminátora mentén láthatóak, amely a bolygó nappali és éjszakai oldala közötti választóvonalat jelenti. A napfény alacsony szöge rávilágít e régió jellemzőinek összetett topográfiájára, amelyet a tudósok tanulmányoztak, hogy jobban megértsék a Jupiter légkörében lezajló folyamatokat.

Egy kísérteties arcot észleltek a Jupiter felhői között - 2. kép

4 hozzászólás

Hentes

4 hónapja, 1 hete és 2 napja

Azta, ez nagyon komoly!

válasz erre

Porthos

4 hónapja, 1 hete és 3 napja

Kegyetlen jól néz ki! röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

4 hónapja, 1 hete és 3 napja

Aztaaaaa! meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

4 hónapja, 1 hete és 3 napja

De jól néz ki! meglepett smiley

válasz erre