Egy iparági elemző szerint 100 ezer forinttal fognak többe kerülni az idei iPhone csúcskészülékek

2023. március 21.
35.4831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Ha idén ősszel szeretnénk majd lecsapni a legújabb iPhone csúcskészülékekre, akkor bizony mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlni és már most elkezdeni félretenni, ugyanis a Haitong International Securities technológiai elemzője, Jeff Pu úgy véli, 200 dollárral lesznek drágábbak az okostelefonok.

Az áremelést csak az iPhone 15 Pro és Pro Max modellekre prognosztizálja az elemző, ami öt év után most először fordulna elő az Applenél. Bár hazánkban minden évben egyre drágábbak az iPhone készülékek, ami elsősorban a devizaárfolyamnak köszönhető, Amerikában az elmúlt öt évben nem emelkedtek az új készülékek árai.

A 2017-ben bevezetett Pro széria 999 dollárba kerül, míg a következő évben bemutatott Pro Max (akkor még XS Max néven futott) 1099 dollárba kerül. Ha hinni lehet az előrejelzéseknek, akkor az idén ősszel érkező új iPhone 15 Pro készülék ára 1199 dollár lesz, míg a Pro Max 1299 dollárról indul majd. Mindez azt jelenti, hogy nagyjából 100 ezer forintos áremelésre kell az itthoni vásárlóknak számítania. Az elemző szerint az infláció az egyik oka annak, hogy az árakat emeli a vállalat, ami nem meglepő.
véli, 200 dollárral lesznek drágábbak az okostelefonok.'>
3 hozzászólás

Porthos

1 éve, 4 hónapja és 7 napja

Szuper, most úgyis olyan olcsó mind.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 4 hónapja és 8 napja

Még drágább lesz? meglepett smiley De jó. röhögő smiley

válasz erre

Levi87

1 éve, 4 hónapja és 8 napja

Király, nálunk már ennyivel ment fel tavaly is, most akkor ez pluszban emelkedik. Csodás!

válasz erre