Egy ideig még nem kapunk új iPhone SE-t

2016. november 07.
2.4031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Az okostelefonok piacán néhány éve villámgyorsan átszáguldott a képernyőnövelési kényszer, melynek következtében 5 hüvelyk alá már nem nagyon mennek manapság a gyártók, sokan azonban továbbra is szerettek volna kisebb készülékeket birtokolni.

Ez a "követelés" főként az Apple kapcsán hangzott el sokáig, hiszen ők híresen ragaszkodtak a 4 hüvelyk körüli mérethez, melyet az iPhone 6 érkezésével rögtön 4,7-re cseréltek. Az amerikai óriás azonban meghallgatta a vásárlók véleményét és piacra dobta az iPhone SE-t, mely kapcsán maradtak a 4 hüvelykes kijelzőnél, viszont hardveresen az aktuális csúcstechnikát pakolták bele ami igencsak dicsérendő.

Ennek azonban már több mint fél éve, a következő generációt pedig 2017 tavaszára várták az elemzők, így mostanra némi hírmorzsának fel-fel kell bukkannia róla. Az Apple kapcsán híresen pontos elemző, Ming Chi Kuo azonban úgy gondolja, hogy 17 tavaszán nem kapunk új iPhone SE-t.

Kuo több okos is felsorolt, melyek mind reálisak, így vélhetően igaza is van. Szerinte az iPhone 6S hardverére épülő jelenlegi iPhone SE még mindig egy gyors, "olcsó" és remek készülék azoknak, akik megfizethetőbb áron szeretnének egy iPhone-hoz jutni. Ugyancsak fontos indok lehet, hogy az Apple számára óriási piacot jelentenek a szegényebb régiók, ahol egyre több iPhone SE-t sikerül értékesíteni és egyelőre fölösleges az alsóbb szegmens fejlesztésére komolyabb összegeket szánni, hiszen az iPhone 7-ből drága lenne a valóban új fejlesztéseket átemelni egy új SE modellbe.
2 hozzászólás

Levi87

8 éve, 1 hónapja és 7 napja

Rohadtul lusta cég lett az Apple.

válasz erre

Harder

8 éve, 1 hónapja és 7 napja

Érdemes lenne cserélni röhögő smiley

"meghallgatta a vásárlók véleményét és piacra dobta az iPhone SE-t" -> El akarta sózni horror áron a nyakán maradt régi cuccokat...

válasz erre