Egy idegen anyahajó lehet a Naprendszerünkben, ami apró szondákkal figyel meg bennünket

2023. március 25.
34.9401
csirkee profilja, adatai
csirkee
Egy harvardi tudós és a Pentagon UFO-irodájának vezetője egy dokumentumtervezetben felvetette azt az elképzelést, hogy egy idegen anyahajó is lehet a Naprendszerben, ami apró szondákat küld, amelyeket pitypangmagnak neveznek, hogy felfedezzék a bolygókat.

Avi Loeb, a Harvard Egyetem kutatója és Sean M. Kirkpatrick, a Pentagon munkatársa a napokban egy egészen elképesztő ötlettel álltak elő, ugyanis mindketten úgy vélik, hogy egy idegen anyahajó tartózkodhat a szomszédságunkban, amelyik folyamatosan, apró szondákkal megfigyel minket és feltérképezi a bolygónkat. Fontos megjegyezni, hogy nem egy hivatalos Pentagon-dokumentumról van szó.

Loeb a Naprendszeren túlról érkező csillagközi látogató, az Oumuamua kutatásairól ismert, melyet még 2017-ben fedeztek fel a csillagászok. A csillagközi objektum több érdekes, egyelőre megmagyarázatlan tulajdonsággal bírt. Hat hónappal azelőtt, hogy Oumuamua közel került a Földhöz, egy kis csillagközi meteor csapódott be a Földbe, ami elgondolkodtatta a tudóst.

Létezhetnek olyan idegen anyahajók, melyek pitypangmaghoz hasonlóan szétszóródó szondákat bocsátnak ki, melyek olyan kicsik lehetnek, hogy a csillagászok nem látják őket. A tanulmány szerzői úgy vélik, hogy az anyahajó robotizált lehet, nem tartózkodnak rajta idegenek, sőt azt sem zárják ki, hogy az érintett civilizáció már nem is létezik.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Rohadt xenomorphok!

válasz erre

techiii

2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Az igen, ehhez aztán kell fantázia.

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Érdekes elmélet, és valójában simán elhiszem hogy megfigyel minket más faj amúgy.

válasz erre

WillThaWheel

2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Inkább egy alien invázióba halnék meg, mint a 3. világháborúba, az milyen menő lenne már

válasz erre