Egy himalájai gombát állítólag már évszázadok óta használnak a rák kezelésére

2023. március 19.
33.6401
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Oxfordi Egyetem kutatói elkezdtek tanulmányozni egy olyan himalájai gombát, melyben megtalálható az úgynevezett cordycepin, melyet a kínai orvostudomány állítólag már évszázadok óta használja rákbetegség kezelésére, mivel ez az egyik leghatékonyabb gyógyszer.
 

A cordycepin, az egyik bioaktív összetevő, amely a Himalája régió ízeltlábúak lárváiban élősködő Cordycepsben található, ami képes elpusztítani a rákos sejteket és késleltetni azok rákos tulajdonságait. A gombát először Ben-Cao-Bei-Yao néven jegyezték fel 1694-ben, és Kínában általában Dong-Chong-Xia-Cao-nak hívják.

Ígéretes rákellenes tulajdonságai ellenére azonban a Cordycepin túl gyorsan lebomlik, miután a véráramba kerül. Ennek eredményeként csak egy percnyi mennyiség jut el a daganatokhoz, míg a többi elveszik.A hatékonyság fokozása érdekében az Oxfordi Egyetem kutatói a NuCana biopharma céggel közösen új kemoterápiás gyógyszert dolgoztak ki, és sikerült ezt megvalósítani egy olyan új technológia alkalmazásával, amely képes megkerülni a rákellenes metabolitokat lebontó rezisztencia-mechanizmusokat.

Az új kemoterápiás gyógyszer, a NUC-7738, akár 40-szer erősebb a rákos sejtek elpusztításában, mint a himalájai gombákból származó eredeti vegyület. Az új gyógyszer klinikai vizsgálatának első fázisa már elkezdődött és egyelőre nagyon ígéretesek az eredmények.
tanulmányozni egy olyan himalájai gombát, melyben megtalálható az úgynevezett cordycepin, melyet a kínai orvostudomány állítólag már évszázadok óta használja rákbetegség kezelésére, mivel ez az egyik leghatékonyabb gyógyszer.'>
5 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 12 napja

Bár sikerülne már elérni az áttörést...

válasz erre

techiii

1 éve, 13 napja

Jó lenne már gyógyszert találni a rákra.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 13 napja

Bárcsak lenne már valami hatásos gyógymód...

válasz erre

Porthos

1 éve, 13 napja

Azta, ez nagyon érdekesen hangzik! De jó lenne ha végre valami tényleg sikerülne...

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 13 napja

Hát ez durva. meglepett smiley

válasz erre