Egy friss tanulmány szerint több mint 1 milliárd ember hisz a boszorkányságban

2022. november 26.
50.6461
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A világon rengeteg embernek van irracionális hiedelmei, vannak akik a sámánizmusban hisznek, sokan a Vuduban és még annál is többen a boszorkányságban - mindez egy friss tanulmányból derült ki, melyben arra is fény derült, hogy Oroszországban az emberek több mint fele hisz a boszorkányok létezésében.
 

A boszorkányságnak számos formája létezik, de általában úgy definiálják, mint az a képesség, hogy természetfeletti eszközökkel kárt okozzunk az embereknek. A boszorkányságba vetett hiedelmeket évszázadok óta dokumentálják, de csak nagyon kevés tanulmány készült erről. Ezért döntött úgy Boris Gershman, a washingtoni Amerikai Egyetem munkatársa, hogy összeállít a boszorkányságról szóló felmérések legnagyobb rendelkezésre álló adatkészletéből egy kutatást.

Az adatokat 2008 és 2017 között gyűjtötték össze. A tanulmány kimutatta, hogy a megkérdezettek több mint 40%-a úgy gondolja, hogy léteznek olyan emberek, akik képesek átkokat szórni másra. Ez azt jelenti, hogy legalább 1 milliárd ember hisz a boszorkányságban, de mivel sok ország nem szerepelt a tanulmányban, a valós szám ennél magasabb is lehet.

Afrika egyes részein több mint 90%, Svédországban pedig 9% hisz a boszorkányokban. Az adatokból az is kiderült, hogy a magasabb iskolai végzettségű és gazdasági biztonsággal rendelkező emberek átlagosan kevésbé hisznek a boszorkányságban. A tanulmány azt dokumentálja, hogy a boszorkányság még mindig elterjedt szerte a világon.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 4 hónapja és 9 napja

Én is hiszek, élő bizonyíték az anyósom.

válasz erre

Porthos

1 éve, 4 hónapja és 9 napja

Hűha, túl sok a Netflix. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 4 hónapja és 10 napja

Az de kemény. meglepett smiley

válasz erre