Egy friss tanulmány szerint jobban teljesítenek azok a gyerekek az iskolában, akikkel apjuk foglalkozik

2023. szeptember 24.
13.6961
csirkee profilja, adatai
csirkee
A legtöbb kultúrában a nők szoktak foglalkozni a gyerekekkel, ők segítenek a házi feladatokban is, ám úgy tűnik ideje lenne ezen változtatni, ugyanis Leedsi Egyetem kutatói egy tanulmányukban azt állítják, hogy a gyerekek jobban teljesítenek az általános iskolában, ha édesapjuk foglalkozik velük.

Az angol egyetem kutatói szerint az apák egyedülálló hatást gyakorolhatnak gyermekeik fejlődésére, de gyakran úgy érzik, hogy kevésbé képesek erre a munkájuk által támasztott követelmények miatt. A tanulmány állítja, hogy az apák valami mást hoznak a gyermek fejlődésébe, mivel hajlamosak az anyáktól eltérő módon érintkezni gyermekeikkel.

Az anyák szerepe leginkább a gyerekek érzelmi és szociális viselkedésére van nagy hatással. A csapat a megvizsgált adatok alapján úgy találta, hogy azok az apák, akik óvodás korban törődtek gyermekükkel, az segítette az iskolai teljesítmény növelését öt éves korban, olyan területeken, mint a matematika, az írástudás és a motoros készségek. A kutatók szerint az édesapáknak elég napi 10 percet foglalkozni gyermekükkel, hogy jobb legyen a tanulmányi eredmény.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

2 hónapja, 3 hete

Hát ez olyan szo-szo. Ennek a kutatásnak most ez lett az eredménye, egy másiknak meg más lenne. Ez igazából egy sima statisztika, erre a kutatásra.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 3 hete

Nagyon érdekes eredmény.

válasz erre

Mordorer

2 hónapja, 3 hete

Hát azt hogy?

válasz erre

Levi87

2 hónapja, 3 hete

De fura.

válasz erre