Egy friss tanulmány szerint a Loch Ness-i szörny nem lehetett hatalmas angolna

2023. július 25.
17.8881
csirkee profilja, adatai
csirkee
A skóciai Loch Ness-i szörny legendáját évtizedek óta kutatják már, rengeteg történet kapott szárnyra ez idő alatt és természetesen sok hipotézis is, köztük egy óriás angolna elmélet is - most egy friss tanulmány szerint gyakorlatilag nulla az esélye annak, hogy Nessie egy óriás angolna lenne.

Korábbi kutatások szerint az európai angolna nagy számban van jelen a Loch Nessben, ám ezek mérete sokkal kisebb, mint a legendában szereplő Nessie-é. A Folk Zoology Society kutatója, Floe Foxon elemezte a Loch Ness-i európai angolnatömegek eloszlására vonatkozó adatokat, hogy megbecsülje annak valószínűségét, hogy lehet-e igazán nagy példányokra bukkanni.

A kutató szerint annak az esélye, hogy 1 méteres példányt találjanak a híres tóban, körülbelül 1:50 000, ám annak az esélye, hogy egy hatalmas, hatméteres példányt találjanak, gyakorlatilag nulla. Mindez azt jelenti, hogy az angolna elmélet elbukott, a Loch Ness-i szörny nem lehet óriás angolna.
4 hozzászólás

Fikarc

4 hónapja, 2 hete és 6 napja

Oké, azt tudjuk hogy mi nem lehet. Az érdekelne, mi lehet?

válasz erre

Porthos

4 hónapja, 2 hete és 6 napja

Miért, valaki komolyan ezt gondolta?

válasz erre

somogyiandras

4 hónapja, 3 hete

Bármi is az, nem elég, hogy csak néhány példány legyen belőle. Minimum 2-300 kell belőle, hogy ne legyen beltenyésztett. Ennyi példány esetében meg már régen belefutottak volna valami konkrétba, nem a ködösítés menne már évszázadok óta.

válasz erre

CharlieFirpo

4 hónapja, 3 hete

Hihetetlen hogy évszázadok óta folyamatosan mennek a találgatások.

válasz erre