Egy friss tanulmány szerint a fizikailag aktív emberek jobban viselik a fájdalmat

2023. május 28.
20.7521
csirkee profilja, adatai
csirkee
Norvég kutatók által nemrégiben publikált tanulmány szerint a fizikailag aktív emberek átlagosan jobban tolerálják a fájdalmat, mint azok, akik sokat ülnek és keves mozognak, a magasabb szintű fizikai aktivitás pedig tovább növelheti az emberek fájdalom küszöbét.

Nem csak egészségünk megőrzése érdekében érdemes sportolni és aktívnak lenni, hanem a fájdalom enyhítése miatt is. Az edzés során olyan vegyszerek szabadulhatnak fel, amelyek természetes fájdalomcsillapítóként működnek. Manapság sok orvos javasolja a testmozgást a krónikus fájdalom kezelésének egyik módjaként. Az Észak-Norvégiai Egyetemi Kórház kutatói Troms?-ben a fájdalom és a testmozgás közötti kapcsolatot vizsgálták.

A csapat több mint 10 000 ember adatait elemezte, amelyeket a 2007 és 2008, valamint a 2015 és 2016 közötti vizsgálat két fordulójában gyűjtöttek össze. A tanulmány többek között megkérdezte a válaszadókat jellemző fizikai aktivitási szintjükről, és mérte a fájdalomtűrő képességüket a hidegnyomás-teszttel, amelynek során az emberek jeges vízbe dugják a kezüket, ameddig csak lehetséges. Összességében a csapat azt találta, hogy azok, akik mindkét körben fizikailag aktívak voltak, magasabb átlagos fájdalomtűrő képességgel rendelkeztek, mint azok, akik mindkét körben ülő mozgásról számoltak be.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

11 hónapja, 2 hete és 3 napja

Nem olyan meglepő ez szerintem, sőt igazán törvényszerű.

válasz erre

Porthos

11 hónapja, 2 hete és 3 napja

Véülis van benne logika...

válasz erre

CharlieFirpo

11 hónapja, 2 hete és 4 napja

Hát azért vannak kivételek. Én nem vagyok aktív de nagyon jól tűröm a fogfájást pl, amitől a legtöbben majd megőrülnek.

válasz erre