Egy friss jelentés szerint a Chromebookok rövid élettartamuk miatt túl sok hulladékot termelnek

2023. április 24.
24.5491
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az iskolák és a szülők is előszeretettel vásárolnak olcsó Chromebook készülékeket, ám ez rosszabb választás lehet, mint egy drágább laptop, ugyanis egy Chromebook Churn nevű új jelentése szerint ezek az eszközök túl sok elektronikai hulladékot termelnek a rövid élettartamuk miatt.
 

A COVID-járvány idején megnőtt az olcsó Chromebookok népszerűsége, sokan vásároltak otthonra ilyen készülékeket, melyeken egyszerű volt dolgozni és a gyerekeknek tanulni. A US Public Interest Research Group (PIRG) nemrégiben készített egy jelentést, mely szerint a három éve vásárolt olcsó laptopok már gyakorlatilag használhatatlanok, tönkrementek.

A Chromebookok javíthatósága sem túl jó, ugyanis nehéz alkatrészt találni hozzájuk a hiány miatt, valamint a javítás is drága, emiatt sokan inkább megválnak tőle, ezzel pedig gyorsan növekednek az elektronikai hulladékok. Az eszközök ráadásul beépített "halálozási dátummal" is rendelkeznek - olvasható a jelentésben, mivel a szoftverfrissítés egy idő után véget ér. A szakértők azt javasolják, hogy inkább drágább, minőségi készüléket vásároljunk.
4 hozzászólás

muki

11 hónapja, 4 napja

Na hát ez érdekes statisztika bakker, nem hittem volna.

válasz erre

Porthos

11 hónapja, 4 napja

Sajnos ez az olcsóság ára... szomorú smiley

válasz erre

CharlieFirpo

11 hónapja, 5 napja

Az roppant kellemetlen...

válasz erre

Levi87

11 hónapja, 5 napja

Az kemény. meglepett smiley Azért ezt nem hittem volna.

válasz erre