Egy friss felmérés szerint öt fiatalból csak kettő használja a ChatGPT-t

2023. október 10.
18.0621
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az elmúlt egy évben ismerhettük meg közelebbről a mesterséges intelligencia új korszakát, melyet elsősorban az OpenAI-nak köszönhetünk, akik elhozták a népszerű chatbotot, a ChatGPT-t, melyet azonban egyre kevesebb használnak, sőt, a fiatalok körében kevésbé népszerű.

Piper Sandler pénzügyi és kutatócég minden évben készít egy felmérést Amerikában a fiatalok szokásairól. Legutóbbi jelentésükből kiderült, hogy öt tinédzserből mindössze ketten használnak ChatGPT-t. Jó hír azonban, hogy a tavaszi felméréshez képest már többen használják a chatbotot, akkor a megkérdezettek tinédzserek mindössze 24%-a válaszolt igennel.

További érdekesség, hogy a fiatal felhasználók 68%-a férfi, tehát többségében a fiú tinédzserek használják a ChatGPT-t. A jelentés arról is beszámol, hogy augusztus zsinórban a harmadik hónap volt, amikor a ChatGPT forgalma csökkent a Likeweb adatai alapján, ami arra utal, hogy veszít a hírnevéből. A csökkenések hátterében az állhat, hogy a legtöbb amerikai iskola és egyetem betiltotta a mesterséges intelligencia használatát.
4 hozzászólás

technomancer

7 hónapja, 3 hete és 5 napja

HAsználják ők, csak beépítve ilyen olyan appokba, nem is tudnak róla.

válasz erre

Porthos

7 hónapja, 3 hete és 6 napja

Még az is meglep hogy tudják használni. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

8 hónapja,

Mondjuk mire is használnák... A mostani generációt nem igazén érdekli néhány másodpercnél tovább valami.

válasz erre

zender

8 hónapja,

Tiktokot könnyebben felfogják. röhögő smiley

válasz erre