Egy egereken végzett kutatás szerint egy bizonyos aminosav csökkentésével lelassítható az öregedés

2023. november 28.
20.4371
csirkee profilja, adatai
csirkee
A "fiatalság forrását" már régóta kutatják a tudósok és számtalan kutatás zajlik ezen a fronton, most egy új, egereken végzett tanulmány azt állítja, hogy egy bizonyos esszenciális aminosav korlátozott bevitele lassítja az öregedés hatásait, sőt meghosszabbítja élettartamukat.
 

A Cell Metabolism folyóiratban megjelent tanulmány szerint ha csökkentjük egy bizonyos esszenciális aminosav mértékét, akkor akár 33 százalékkal is megnövelhető az egerek élettartama. Már csak az a nagy kérdés, hogy ez az embereknél is segíthet-e. Az izoleucin egyike annak a három elágazó láncú aminosavnak, amelyeket fehérjék felépítésére használunk szervezetünkben.

A szervezetünk nem tudja előállítani, azt tojásból, tejtermékekből és húsokból kell pótolnia, ám ha sok van belőle, az negatív hatással lehet a szervezetre. Az egereken végzett kutatás során a tudósok csökkentették az izoleucin mennyiségét, melynek köszönhetően megnövekedett az egerek élettartama és egészségi állapotuk is sokkal jobb lett. A kutatók úgy vélik, hogy az izoleucin emberben történő korlátozása - akár diétával, akár gyógyszerekkel - hasonló öregedésgátló hatásokat eredményezhet.
4 hozzászólás

TEchie

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Sajna nagyon sok minden ami egereken működik, embereken nem. szomorú smiley De reménykedjünk.

válasz erre

Levi87

3 hónapja, 1 hete és 4 napja

Csak egy bejönne már ezek közül... mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

3 hónapja, 1 hete és 4 napja

Reméljük nálunk embereknél is beválik! mosolygó smiley

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 1 hete és 4 napja

Annyi ilyen kutatás van, de még mindig rákban halunk meg, gyakorlatilag az öregkort sem megélve... Sokat kell még tanulnia az emberiségnek ezekről a folyamatokról.

válasz erre