Egy cég mesterséges intelligencia segítségével készít képeket az emberi emlékekből

2024. április 14.
23.7941
csirkee profilja, adatai
csirkee
Már több AI képgenerátor is létezik, kezdve a DALL-E-vel vagy éppen a Google Geminivel, ám a Domestic Data Streamers vállalat arra vállalkozott, hogy emberi emlékeket hozzanak létre a mesterséges intelligencia segítségével, hogy segítsen az embereknek visszaszerezni elveszett emlékeiket.

A Synthetic Memories, más néven szintetikus emlékek projekt célja, hogy a mesterséges intelligencia segítségével olyan emlékeket hozzanak létre, amelyekről nincsenek feljegyzések, és megőrizzék azok egyedi identitását. A projekt még 2022 októberében indult, azóta pedig a stúdió egyik legnagyobb programjává nőtte ki magát.

A mesterséges intelligencia modellek (DALL-E 2) és a személy agyából származó adatok felhasználásával a csapat képes olyan memóriafotót készíteni, amely egy olyan képen mutatja be az eseményt, amely úgy néz ki, mintha csak éppen akkor készült volna. Legutóbb egy 84 éves barcelonai idős hölgy emlékeiből igyekeztek fotókat készíteni. Maria szerint nagyon élethűen sikeredett egy kép, mely az édesapját ábrázolta, aki börtönben ült.
4 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 1 hete és 3 napja

Ha ez tényleg működik, akkor az brutál.

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 1 hete és 3 napja

Na ez nem gyenge! meglepett smiley

válasz erre

XTomiX0029

1 hónapja, 1 hete és 3 napja

komoly

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 1 hete és 3 napja

Az keméééééény! meglepett smiley

válasz erre