Egy brit elitiskola betiltja az okostelefonokat, visszatérnek a Nokia telefonok

2024. július 10.
4.7651
csirkee profilja, adatai
csirkee
A brit Eton College diákjai szeptembertől elővehetik szüleik régi Nokia telefonjait, ugyanis az iskola betiltja az okostelefonok használatát, melyre a brit kormány idén februárban meghozott jogszabálya ad lehetőséget, a jövőben csak hívásokat és SMS-ket küldhetnek a diákok.

Az elmúlt időszakban fejtörést okozott az oktatóknak a mesterséges intelligencia megjelenése és gyors terjedése, valamint az okostelefonok széleskörű használata, amit nehéz elsősorban oktatási célokra használni. Ezért döntött úgy az egyik legismertebb brit bentlakásos elitiskola, az Eton College a teljes betiltás mellett - ebbe az iskolába járt többek között Vilmos és Harry herceg is.

A készülékeket tiltó szabályozás idén szeptemberben fog életbe lépni, a diákok ezután csak Nokia telefonokat használhatnak majd, a SIM-kártyák áthelyezését követően haza kell küldeniük okostelefonjaikat. Az iskola szóvivője azonban kiemelte, hogy a jövőben folyamatosan vizsgálni fogják az okostelefonokra és más készülékekre vonatkozó szabályozását. Amerikában is több olyan iskola van, ahol napközben tiltják az okostelefonok használatát, ott többségében Yondr tasakban kell tartani a készüléket.


Fotó: Eton College
3 hozzászólás

Kisfaludy82

3 napja és 7 órája

Mindenhol ezt kéne!

válasz erre

techiii

3 napja és 12 órája

Kemény lesz a gyerekeknek röhögő smiley majd megy a Snake.

válasz erre

CharlieFirpo

4 napja és 2 órája

Nagyon helyes!

válasz erre