Az állattenyésztés a világ üvegházhatású kibocsátásának 14,5 százalékát adja, a népesség növekedésével pedig nő a kereslet az állati eredetű termékek iránt is, ami tovább melegíti bolygónkat. A San Jose-i Savor nevű cég a kémia alapjaihoz nyúlt terméke elkészítéséhez. A vállalat szén-dioxidot használ kiindulási pontként zsírmolekulák felépítéséhez, majd hőt és hidrogént használ a továbbiakban.
A zsírok és olajok szén, hidrogén és oxigén láncszerű elrendezéséből készülnek, és a Savor technológiája segít ezeknek az elemeknek az állatmentes kombinálásában. A Savor biztos abban, hogy technológiája felhasználható vaj és számos egyéb állati eredetű zsír, például tej és sajt előállítására is. A levegőből készült vaj ízét maga Bill Gates ellenőrizte le, aki elmondása szerint el sem hitte, hogy nem igazi vajat eszik, amikor megkóstolta a terméket, melyről az alábbi videóban mesél.
Gates úgy nyilatkozott egy korábbi blogposztjában: