Egy 1 GW-os szélerőműpark fog épülni a csernobili lezárt zónában

2023. szeptember 20.
14.9061
csirkee profilja, adatai
csirkee
Háború ide vagy oda, fejlődnie kell a megújuló energia területén, ezért hamarosan Németország és Ukrajna összefog, hogy a csernobili 30 km-es lezárt zóna egyes részein fognak hatalmas szélerőműveket építeni, melyek a tervek szerint több ezer kijevi otthont fog ellátni energiával.

Bár mind a mai napig szennyezett területnek számít az a 30 km-es övezet, ahonnan az atomerőmű-balesetet követően mindenkit kitelepítettek, ennek ellenére sokak szerint tökéletes hely arra, hogy megújuló energiát termeljenek itt. Nagyon közel van Ukrajna fővárosához, és rendelkezik néhány meglévő infrastruktúrával, amely könnyen adaptálható.

2018-ban már telepítettek egy 1 MW-os napelemes farmot, mely 2000 otthonnak biztosít energiát, a mostani projekt egy kicsivel nagyobb lesz. A tervek szerint a német Notus Energy cég fogja megépíteni a szélerőművet, míg az ukrán átviteli rendszerirányító, az Ukrenergo üzemelteti majd. A projekt veszélyekkel jár, ugyanis amennyiben megmozgatják a szennyezett földet, az hatással lehet az építkezésen résztvevő emberek egészségére, így egyelőre még tervezés alatt áll a dolog.
2 hozzászólás

Kisfaludy82

9 hónapja, 3 hete és 4 napja

Izgalmas lesz ott dolgozni bakker. meglepett smiley

válasz erre

Porthos

9 hónapja, 3 hete és 4 napja

Mondjuk ott a kutyát nem zavarja. mosolygó smiley

válasz erre