Egészen depresszív válasszal rukkolt elő egy tudós arra, hogy miért nem találkoztunk még földönkívüliekkel

2020. június 07.
12.6521
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Két lehetőség létezik: vagy egyedül vagyunk az Univerzumban, vagy nem; mindkettő egyformán félelmetes - Arthur C Clarke gondolata nemzedékek fejében ültetett bogarat, hiszen bár egy egyszerű levezetésről van szó, mégis rengeteg kérdést ébreszt.

Sokszor tanakodik rajta az ember, hogy ha vajon van földönkívüli létforma, akkor az miért nem veszi fel velünk a kapcsolatot, Alexander Berezin orosz tudósnak pedig talán lehet erre egy magyarázata, ami kellően depresszív gondolatokat tud kelteni.

Emberünk hipotézise az, hogy az a létforma a világegyetemben, amely eléri a csillagközi utazás képességét, az onnantól úgy kezd el ebből fakadóan más életformákat kipusztítani, hogy észre sem veszi azt. Mármint itt nem arról van szó, hogy ez a létforma (mely akár az emberiség is lehet) szándékosan pusztítana, hanem hasonló módon nem venné észre, mint mondjuk egy építészeti csapat egy hangyaboly elpusztítását, amikor ingatlant húznak fel.

Hogy ez mit eredményezhet, ha a hipotézisnek megfelelően mi leszünk az elsők? Az, hogy az utolsók is mi leszünk, lévén nem marad semmi az emberiség csillagközi utazásai nyomán. És ismét: itt nem arra építi Berezin a teóriáját, hogy szándékosan megszervezett pusztításba kezdene az emberiség, egész egyszerűen egy olyan rendszerbe csöppennénk ezáltal, melyet már nem tudunk kontrollálni.

Berezin tanulmányáról korábban már mi is írtunk, viszont teóriáját azóta is tartja - habár azt is megemlíti, hogy reméli, nincs igaza ebben a témában, no meg persze az is mindenképp említésre méltó, hogy más tudósok egyértelműen optimistábbak az idegen lényekkel kapcsolatban, mint ő.
5 hozzászólás

Fikarc

4 éve, 1 hónapja és 18 napja

Ez már csak azért sem állja meg a helyét, mert mi is nagy méretűek vagyunk, tehát nem csak kisebbek léteznek.

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 1 hónapja és 19 napja

Levi87 írta:
Szerintem nem ő volt az első aki ezt így gondolja, olvastam erről már évekkel ezelőtt is. Van benne ráció amúgy.
Igen, erről itt is volt már cikk. Érdekes és elgondolkodtató felvetés egyébként. A baj vele hogy sosem fog kiderülni, igaz-e. Hiszen ha igaz is, úgy nyírjuk ki őket, hogy nem tudunk róla. röhögő smiley

válasz erre

Levi87

4 éve, 1 hónapja és 19 napja

Szerintem nem ő volt az első aki ezt így gondolja, olvastam erről már évekkel ezelőtt is. Van benne ráció amúgy.

válasz erre

rDAVE

4 éve, 1 hónapja és 19 napja

Ha már csillagközi utazásra képesek, akkor értelmes lényeket keresnek. Minek jönnének a Földre?

válasz erre

techiii

4 éve, 1 hónapja és 19 napja

Ez azért elég nagy baromság.

válasz erre