Dupla profit az LG-nél

2014. október 29.
4751
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Rekordszámú telefoneladásokkal és duplájára növekedett profittal büszkélkedhet a dél-koreai LG a harmadik negyedéves eredményeket illetően.

A vállalat mobil üzletága éves szinten 39%-os növekedéssel számolhat.

Jól teljesített az LG a harmadik negyedévben is. Nem csupán mobilfronton tett ki magáért a vállalat, hanem profit terén is szép eredményeket ért el. A vállalat nyeresége duplájára nőtt tavalyhoz képest, 449,61 millió dollárra.

A bevételek tükrözik az erős mobil üzletági teljesítményt, amelyet mi sem igazol jobban, mint, hogy 16,8 millió okostelefon talált gazdára az elmúlt három hónapban, és az éves növekedési ütem ebben a szegmensben 39 százalék. Az előző negyedévhez képest is pozitív irányba mozdultak el a mutatók, hiszen 16%-kal több készülék talált gazdára.

A mobil üzletágból származó bevételeket tekintve 2009 óta ez volt eddig a legerősebb negyedéve a vállalatnak. Az LG bízik abban, hogy a jövőben tovább tudják majd erősíteni pozíciójukat a G és az L széria modelljeivel. Azonban nem minden területen könyvelhet el sikereket a vállalat, ugyanis a légkondicionáló és energiagazdálkodási üzletága veszteséges volt. A bevételek 5%-os csökkenést mutatnak, a működési veszteség pedig 2,44 millió dollárra rúg.

A háztartási készülékek tekintetében is némi csökkenés tapasztalható, valamint a szórakoztató eszközök tekintetében is 3%-os volt a visszaesés az előző év azonos időszakához képest. Az előző negyedévhez viszonyítva azonban 5%-kal nőtt a működési profit, amely a jobb termékválasztéknak köszönhető.
nincs még hozzászólás