Advertisement

Döntött San Francisco: halálos fegyverként használhatják a rendőrök a robotokat

2022. november 30.
46.0951
csirkee profilja, adatai
csirkee
Nem olyan régen nyújtott be egy petíciót a San Francisco-i Rendőrség - melyről mi is beszámoltunk -, hogy szeretnék a jövőben halálos fegyverként bevetni veszélyes akciókban az általuk használt robotokat, most pedig döntés született az ügyben.

A város felügyelőbizottság úgy döntött, hogy engedélyt ad a rendőrségnek arra, hogy életveszélyes körülmények között robbanótöltetekkel szerelhetik fel a robotokat. A testület 8 kontra 3 szavazattal jóváhagyta a petíciót, annak ellenére, hogy a polgári jogi csoportok erős ellenállásába ütköztek. Az új irányelv értelmében a robotok "halálos erőként használhatók, ha a lakosság vagy a tisztek életének veszélye fenyeget, és meghaladja az SFPD bármely más erőszakos lehetőségét".

San Francisco rendőrségének jelenleg több mint egy tucat robotja van, amelyeket eddig csak videofelderítésre és bombák keresésére/hatástalanítására használtak, ám ezentúl más szerepük is lesz. Az SFPD szóvivője elárulta, hogy nem szeretnék éles lőszerekkel felfegyverezni a robotokat, de robbanóanyaggal már felszerelnék, de csak nagyon ritka esetekben. Ezenkívül csak korlátozott számú magas rangú tisztviselő engedélyezheti a robotok használatát halálos erőként.
4 hozzászólás

Porthos

2 hónapja, 5 napja

Szép új világ.

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 6 napja

Na ez iszonyat gáz.

válasz erre

Mordorer

2 hónapja, 6 napja

Ez ********* kemény.

válasz erre

techiii

2 hónapja, 6 napja

Nem normálisak.

válasz erre