Advertisement

Donald Trump hamarosan visszatérhet a Facebookra és az Instagramra is

2023. január 26.
55.3941
csirkee profilja, adatai
csirkee
Két év tiltás után hamarosan ismét visszatérhet az Egyesült Államok volt elnöke a Meta közösségi oldalaira, ugyanis egy friss közleményből kiderül, hogy a vállalat úgy döntött visszaengedi Trumpot, de új védőkorlátokat vezetnek be az ismétlődő bűncselekmények visszaszorítására.
Advertisement

Az amerikai Capitoliumban történt rendbontások miatt korábban szinte minden közösségi média platformról kirúgták Donald Trumpot, ám a közelmúltban a Twitter visszaengedte az exelnököt a platformjukra. A Meta pedig idén januárban kezdett el azon gondolkodni, hogy most már ideje visszavonni a fiókok felfüggesztését.

Most végre döntött a vállalat és egy friss közleményben elmondták, hogy hamarosan aktiválják Trump mindkét fiókját, de úgy nevezett "új védőkorlátok" lesznek érvényben az ismétlődő bűncselekmények visszaszorítására. Mindez azt jelenti, ha az exelnök bármivel megsérti a közösségi irányelveket, azt azonnal megtorolja a cég és egyhónapos felfüggesztéssel fogják súlytani. Ez az eljárás nem csak Trumpra fog vonatkozni, hanem minden más közszereplőre is, akiket a "polgári zavargással kapcsolatos" felfüggesztések után visszaengednek.

Trump felfüggesztése egyben a Meta Felügyeleti Tanácsának első nagyobb tesztje is, amelyet a vállalat azért hozott létre, hogy segítsen mérlegelni a bonyolult tartalommoderálást és politikai döntéseket. A közösségi média vállalat szerint azért kellett visszaállítani a fiókokat, mert a közvéleménynek hallania kell a politikusok mondanivalóját, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak.
Advertisement
3 hozzászólás

Fikarc

2 hónapja, 1 hete és 1 napja

Nem tartott sokáig a bünti.

válasz erre

Ronalddo

2 hónapja, 1 hete és 1 napja

Majd kibasszák megint hamar ha nem tud viselkedni.

válasz erre

muki

2 hónapja, 1 hete és 1 napja

De jó szíve lett mindenkinek hirtelen.

válasz erre