Donald Trump hamarosan visszatérhet a Facebookra és az Instagramra is

2023. január 26.
55.4751
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Két év tiltás után hamarosan ismét visszatérhet az Egyesült Államok volt elnöke a Meta közösségi oldalaira, ugyanis egy friss közleményből kiderül, hogy a vállalat úgy döntött visszaengedi Trumpot, de új védőkorlátokat vezetnek be az ismétlődő bűncselekmények visszaszorítására.

Az amerikai Capitoliumban történt rendbontások miatt korábban szinte minden közösségi média platformról kirúgták Donald Trumpot, ám a közelmúltban a Twitter visszaengedte az exelnököt a platformjukra. A Meta pedig idén januárban kezdett el azon gondolkodni, hogy most már ideje visszavonni a fiókok felfüggesztését.

Most végre döntött a vállalat és egy friss közleményben elmondták, hogy hamarosan aktiválják Trump mindkét fiókját, de úgy nevezett "új védőkorlátok" lesznek érvényben az ismétlődő bűncselekmények visszaszorítására. Mindez azt jelenti, ha az exelnök bármivel megsérti a közösségi irányelveket, azt azonnal megtorolja a cég és egyhónapos felfüggesztéssel fogják súlytani. Ez az eljárás nem csak Trumpra fog vonatkozni, hanem minden más közszereplőre is, akiket a "polgári zavargással kapcsolatos" felfüggesztések után visszaengednek.

Trump felfüggesztése egyben a Meta Felügyeleti Tanácsának első nagyobb tesztje is, amelyet a vállalat azért hozott létre, hogy segítsen mérlegelni a bonyolult tartalommoderálást és politikai döntéseket. A közösségi média vállalat szerint azért kellett visszaállítani a fiókokat, mert a közvéleménynek hallania kell a politikusok mondanivalóját, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak.
3 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 4 hónapja és 6 napja

Nem tartott sokáig a bünti. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 4 hónapja és 6 napja

Majd kibasszák megint hamar ha nem tud viselkedni. röhögő smiley

válasz erre

muki

1 éve, 4 hónapja és 6 napja

De jó szíve lett mindenkinek hirtelen. mosolygó smiley

válasz erre