DDoS-támadás érte a brit királyi család hivatalos honlapját

2023. október 02.
15.2151
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az elmúlt években nagyon elterjedtté vált a hackerek között az úgynevezett DDoS-támadás, melynek során a támadó nagy mennyiségű forgalommal árasztja el a hálózatot vagy a szervert, ezzel pedig működésképtelenné teszi a weboldalt, most ezt történt a brit királyi család weblapjával is.

A royal.uk elnevezésű oldalon az emberek minden fontos információt megtalálhatnak a brit királyi családról, ám vasárnap nagyjából 1,5 órára elérhetetlenné vált az oldal. A hírek szerint az orosz KillNet hackercsoport támadta meg az oldalt, akik magukra is vállalták a dolgot, de a Buckingham-palota még nem erősítette meg hivatalosan.

A DDoS-támadás nem jutott hozzá az oldalhoz, de sikerült néhány órára offline állapotba tenni és lelassítani a betöltést a nap folyamán. A hackercsoport valószínűleg III. Károly király Franciaországban tett beszéde miatt támadta meg a weblapot, ugyanis a király támogatását fejezte ki Ukrajna felé az orosz-ukrán háborúban. Már nem először fordul elő, hogy támadás éri azt az országot, akik Ukrajnát támogatják.
3 hozzászólás

Porthos

10 hónapja, 1 hete és 5 napja

Nyomorultaknak nincs jobb dolga...

válasz erre

CharlieFirpo

10 hónapja, 1 hete és 5 napja

Sok nyomi patkány.

válasz erre

Fikarc

10 hónapja, 1 hete és 5 napja

De unatkoznak ezek a kamuhackerek...

válasz erre