Dániában már robot tankolja tele az autókat

2023. február 18.
4.6941
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A dániai székhelyű Autofuel egy olyan robotizált üzemanyagtöltő rendszert épített, amely képes teljesen önállóan megtankolni az autókat, ezáltal időt spórolhatnak meg a járművezetők, továbbá nem kell attól sem félni, hogy túl sok üzemanyagot töltenénk az autóba.

A rendszer viszonylag egyszerűen működik, egy robotkar egy meglévő üzemanyag-adagolóból adagolja a választott üzemanyagot, majd a fizetést is elintézi. A vállalat elsősorban olyan embereknek szeretné ezt a megoldást ajánlani, akik valamilyen fogyatékkal élnek és nehézség számukra a tankolás. A cég kiemelte, hogy az elmúlt 70 évben gyakorlatilag semmit sem változott a tankolási folyamat.

Nézd nagyban ezt a videót!





A brit Insight elemzőcég szerint a robotizált üzemanyagtöltő egy növekvő üzletág, és az európai piac várhatóan 2028-ra körülbelül 50 milliárd dollárra fog nőni. A rendszer működéséhez regisztrálni kell a gépjárműt, ahol akár fizetési adatokat is meg lehet adni, így tényleg percekbe kerül a tankolás és ki sem kell szállni az autóból.

Az Autofuel vállalat elárulta, hogy jövőre alternatív üzemanyagok, például villamosenergia és hidrogén, szállítására is képes lesz a rendszer. Sok gondolják úgy, hogy erre az autonóm megoldásokra szükség lesz a jövőben, hiszen az autózás is ebbe az irányba változik.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 3 hónapja és 5 napja

Nafene, még mindig emelkedik a fosszilis üzemanyagok forgalma? meglepett smiley És még tovább nő? meglepett smiley Hát mi van a nagy zöldüléssel?

válasz erre

Fikarc

1 éve, 3 hónapja és 6 napja

Rohadt jó, ez nagy segítség lehet sokaknak majd.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 3 hónapja és 6 napja

Nagyon okos megoldás.

válasz erre

Porthos

1 éve, 3 hónapja és 6 napja

Ez nagyon menő!

válasz erre

inkognito

1 éve, 3 hónapja és 6 napja

Őszintén szólva ennyit azért meg tudok tenni, hogy kiszállok a kocsiból, de a sérült embereknél megértem.

válasz erre