Cuki kis robobarátot mutatott be a Toyota

2016. október 05.
2.1171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb mérföldkövet hagyott maga mögött a Toyota a robotika területén, miután bejelentették, hogy Japánban már jövőre a boltok polcaira kerülhet az a közel 400 dolláros - nagyjából 110 ezer forintos - kis robot, amelyet arra terveztek, hogy az ember társa legyen.

Ha emlékszünk rá, a Toyota éppen három évvel ezelőtt küldött fel az űrbe egy Kirobo névre keresztelt robotot, amely azt a célt szolgálta, hogy a Nemzetközi Űrállomáson dolgozó Koichi Wakata űrhajós társa legyen, beszélgessen vele, érzelmeket szimuláljon, hogy az asztronauta ezzel elkerülhesse a magányt és a depressziót.

A Toyota kis robotja annyira jól sikerült és olyan hasznosnak bizonyult, hogy az autógyártó szerint a mindennapi életben is nagy szükség lenne sokaknak egy ilyen kis robottársra, így megálmodták a Kirobo Mini-t, amely az űrbe felküldött "robobarát" (Copyright by Androgeek) aprócska változatának felel meg.

Nézd nagyban ezt a videót!
A Kirobo Mini egyébiránt méretei miatt bárhová magunkkal vihető, és bármelyik korosztálynak ideális lehet, noha pontos funkcióira egyelőre még nem derült fény, arra viszont már igen, hogy lesz hozzá külön előfizetés, amivel bizonyára újabb lehetőségek érhetők el vele.

A Kirobo Mini a Toyota szerint nagy segítség lehet az idősebb korosztály számára, akik magányosan élik mindennapjaikat, és szeretnének kommunikálni vagy törődni valakivel, de gyermekeknek is megfelelő lehet hasonló célzattal.
5 hozzászólás

viper73

8 éve, 3 hónapja és 14 napja

Állati!röhögő smiley Kell nekem!
A hasonló videók közt volt még egy ilyen is, lehet láttátok ti is.
Ez is jófej! mosolygó smiley
https://youtu.be/531dNuyFqHM

ui: soha nem fogok rájönni, hogy kell használni a linkes meg videó beszúrós kódokat röhögő smiley

válasz erre

csirkee

8 éve, 3 hónapja és 15 napja

De kis cukker *-*

válasz erre

Levi87

8 éve, 3 hónapja és 15 napja

Haláli! röhögő smiley Bírnám ha ott pislogna az asztalomon mikor játszok és dumálna velem. röhögő smiley

válasz erre

Gólem

8 éve, 3 hónapja és 15 napja

Ez mennyire aranyos már! röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

8 éve, 3 hónapja és 15 napja

Cuki és mivel csak japánul van jelenleg, így nyelvtanuláshoz se rossz. röhögő smiley Ki se nevet, max nem érti. Bár tudja a fene, lehet kinevet és még be is szól.

válasz erre