Csütörtökön lesz az év első űrsétája a Nemzetközi Űrállomáson

2024. április 23.
27.2911
csirkee profilja, adatai
csirkee
Oleg Kononyenko és Nyikolaj Csub kozmonautákra nagy feladat vár április 25-én, csütörtökön, ugyanis egy űrséta keretében több dolgot is el kell majd végezniük a Nauka modulon, mely nagyjából hét órán keresztül fog tartani, mire minden feladattal végeznek majd.

A NASA információi szerint csütörtökön magyar idő szerint 16:55-kor veszi kezdetét az idei év első űrsétája, ahol a két orosz kozmonauta a Poiszk modul légzsilipet elhagyva egy hosszabb műveletet fog elvégezni. A tervek szerint a Nauka modulon található radarrendszeren fognak majd dolgozni, valamint több kísérleti eszközt is el fognak helyezni, hogy elemezni tudják az űrállomás egységeinek korrózió mértékét.

A munkálatok akár hét órán keresztül is eltarthatnak majd attól függően, milyen gyorsan tudnak majd haladni a kozmonauták. Ez lesz egyébként már a 270. űrséta, mely az űrállomás karbantartására irányul. Természetesen a NASA ezt is élőben fogja közvetíteni a YouTube csatornájukon, melynek során remélhetőleg egyetlen szerszámot sem fognak elveszíteni az űrben, mert erre már volt példa korábban.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

2 hónapja, 3 hete és 6 napja

Lájtosan tolják idén. mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

2 hónapja, 3 hete és 6 napja

Más gondjuk is volt, gondolom. mosolygó smiley

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 3 hete és 6 napja

Nafene, ilyen jó állapotban van most az állomás? meglepett smiley

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 3 hete és 6 napja

Az igen, ennyire nem volt meló odafönt? röhögő smiley

válasz erre