Csökkennek a hackerek bevételei, egyre kevesebben fizetnek a zsarolóknak

2023. január 19.
52.5801
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az elmúlt években rengetegen estek áldozatául a kiberbűnözőknek, ám a Chainalysis kriptovaluta szakértői szerint 2022-ben ransomware-csoportok legalább 457 millió dollárt (370 millió font) csikartak ki az áldozatoktól, ami 311 millió dollárral kevesebb, mint egy évvel korábban.

A zsarolóvírusok igen népszerűek még mindig, a hackerek továbbra is vállalatokat, kormányzati szerveket, iskolákat és kórházakat is megtámadnak, hogy némi pénzhez jussanak. A vírust eljuttatják az informatikai szerverekre, majd kizárják az érintetteket és ezután váltságdíjat követelnek az érintettektől - általában Bitcoinban.

Sok zsarolóvírus-csapat feltételezhetően Oroszországban található, bár az orosz tisztviselők tagadják, hogy az ország menedéket jelentene a csoportok számára. A Chainalysis elemzői nyomon követik a Bitcoin-pénztárcákba be- és kiáramló pénzeket, amelyekről ismert, hogy a zsarolóvírusok tulajdonosai, de még így is sok olyan tárca lehet, amit nem ismernek. Az elemzések szerint 2020-ban az áldozatok 70%-a fizetett váltságdíjat, míg 2022-ben már csak a 41%-uk fizetett.
5 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 4 hónapja és 2 napja

Az a baj hogy ettől még nem szoknak le róla...

válasz erre

Porthos

1 éve, 4 hónapja és 3 napja

A szívem szakad meg értük.

válasz erre

inkognito

1 éve, 4 hónapja és 3 napja

Majd jön helyette másik.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 4 hónapja és 3 napja

Egyszer minden biznisz lecseng. röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

1 éve, 4 hónapja és 3 napja

Nagyon helyes!

válasz erre