Csillagászok helyett egy mesterséges intelligencia talált egy exobolygót

2023. április 28.
27.5761
csirkee profilja, adatai
csirkee
A jövőben hatalmas segítség lehet a csillagászok számára a mesterséges intelligencia, melynek segítségével a Georgiai Egyetem kutatói nemrégiben ráleltek egy olyan exobolygóra, melyet eddig nem ismertek, ráadásul az AI-nak csupán egy órájába telt megtalálni a bolygót.

Bár sokan félnek használni a mesterséges intelligenciát, mely az elmúlt években nagyon felpörgött, vannak olyan területek, ahol kifejezetten hasznos tud lenni. Ilyen például a csillagászat is. Az egyetem kutatói szerint a szoftver protoplanetáris korongok vizsgálatával talált rá arra az exobolygóra, melyet eddig nem láttak a csillagászok.

A protoplanetáris korongok általában fiatal csillagok körül alakulnak ki, melyek gázokból és szilárd részecskékből áll. A kutatás során a program megbecsülte a planéta helyét, amit természetesen ellenőriztek a tudósok. Az AI képes gyorsan és pontosan azonosítani a fontos információkat, amelyeket az emberek figyelmen kívül hagyhatnak, ennek köszönhetően a kutatás drámai módon fel tud gyorsulni.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 20 napja

Az igen! meglepett smiley Elveszik a munkánk! röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 20 napja

Előbb utóbb mondjuk gondolom ez is a cél. Észreveszi, ránéznek, és vagy fals, vagy nem. Egyszerűbb mint rengeteg embernek dolgozni ezen.

válasz erre

Porthos

1 éve, 20 napja

Mondjuk erre jó is az AI, az a helyzet.

válasz erre