Csak fizetni tudunk az iPhone NFC-vel

2014. szeptember 17.
7811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Talán már sejteni lehetett, hogy az Apple nem fogja csak úgy megengedni a vásárolóknak, hogy arra használják az iPhone 6 NFC chipjét, amire Ők szeretnék.

Azért mert veszel negyedmillióért egy telefont, nehogy már Te döntsd el, hogy mit használsz benne s mire.

És ahogy gondoltuk, az Apple szigorúan kézben tart mindent, és nem hagyja, hogy az általa tervezett eszközökbe épített szolgáltatásokat csak úgy mindenfélére használják a vásárlók. Az iPhone 6 szériába kerülő NFC chip például egyelőre kizárólag arra jó, hogy az Apple Pay keretében fizessünk vele, adatok átvitelére, a Bluetooth- vagy Wi-Fi könnyű párosítására viszont nem.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ez mindig így is marad, hiszen például az ujjlenyomat-olvasóval is úgy indultak, hogy csak a telefon kioldására és az iTunes használatára vehettük igénybe, és csak az iOS8-cal tették hozzáférhetővé külsős alkalmazások számára. Ennek mintájára lehet, hogy a következő iOS frissítésnél már az Apple NFC megoldása is képes lesz azokra a trükkökre, amire a pár éves androidos telefonok.

És persze most sem marad el az Android és az Apple felhasználók közötti vita/háború, de valljuk be semleges figyelőként, hogy nevetséges az amit az Apple művel.

Forrás: Popular Mechanics
nincs még hozzászólás