Csak februárban 45 százalékkal csökkentek Kínában az okostelefonok eladásai

2020. március 10.
5.0331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Várható volt, hogy a koronavírus-járvány drasztikus hatással lesz a kínai okostelefonos piacra, de azt nem sejtettük volna, hogy már egy hónap alatt ennyire brutális csökkenés történik, amit nemcsak az ottani gyártók, hanem az Apple is megszenvedett.

Ennek az oka, hogy csak februárban 45 százalékkal csökkentek Kínában az okostelefonok eladásai, ezáltal az Apple például alig 500 ezer darabot tudott eladni, miközben tavaly februárban 1,27 millió darab volt a mérlegük, de a helyzet még ijesztőbb, ha a januári 2 milliós eladásokat állítjuk párhuzamba a februári mélyponttal.

Ha kizárólag a kínai gyártókat vesszük alapul, a csökkenés még drasztikusabbnak tekinthető. Míg ugyanis tavaly februárban a nagyobb helyi termelők közel 13 millió okostelefont adtak el az országban, addig idén februárban 6 millió alá csökkentek a számok, mindez pedig a koronavírushoz kapcsolódó pánik rovására írható.
5 hozzászólás

Kisfaludy82

2 éve, 11 hónapja és 20 napja

Hinnye, az azért igen durva!

válasz erre

rDAVE

2 éve, 11 hónapja és 20 napja

Levi87 írta:
Az a csoda hogy egyáltalán vettek telót!
Hát ha nem félt, hogy pénz nélkül marad a hónap végére, akkor simán tudott vásárolni. Kínában csak net kell a vásárláshoz, bármit megkapsz. Teló, cukor, autó... Gyakorlatilag bármit házhoz is szállítanak. Az autót talán még nem vezetik el hozzád, de vannak márkák, amiket személyre szabhatsz és megvehetsz netről egy perc alatt, aztán a boltban csak átveszed. Ha volt készleten a cucc és merte költeni a pénzét, akkor semmi akadálya nem volt.

válasz erre

Levi87

2 éve, 11 hónapja és 20 napja

Az a csoda hogy egyáltalán vettek telót!

válasz erre

petrovicsz

2 éve, 11 hónapja és 20 napja

Elég durva szám mondjuk.

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 11 hónapja és 20 napja

Forgatókönyv szerint. Erre nyilván mindenki számított.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink