Contrast - Újabb különleges puzzle platformer

2013. november 15.
8052
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Yitsushi profilja, adatai
Yitsushi
A mai naptól elérhető az indie körökben régóta figyelemmel kísért Contrast, amely újabb remek példája a független fejlesztők kreativitásának.

A Compulsion Game platformere az 1920-as évekbe csempész némi szürrealitást, mindezt megfejelve remek zenei betétekkel így egy felettébb hangulatos játékkal lettünk gazdagabbak.

A Contrast főszereplője egy Dawn nevű kislány és annak képzeletbeli barátnője, Didi, akit édesanyja munka miatt egyedül hagyott otthon, így a lány felfedezőútra indul, és végül belecseppen egy titokzatos cirkusz varázslatos, de korántsem veszélytelen világába.

És hogy mi teszi olyan különlegessé?
A válasz a játékmenetben keresendő, hiszen bár alapvetően egy 3D-s platformert kapunk, a fény-árnyék hatásokkal játszva egy egészen új világ nyílik meg előttünk. Lehetőségünk van ugyanis karakterünk árnyékát külön irányítani és az előzetesen megfelelően beállított "árnypályán" mozogva új, addig elérhetetlennek hitt helyekre is eljuthatunk.

Könnyűnek hangzik? Nem az. Az árnyékvilág megannyi veszélyt rejt és igencsak ügyesnek és okosnak kell lennünk, hogy minden elénk táruló feladatot képesek legyünk megoldani. A megjelenés mellé egy trailer is érkezett:

[display_video youtube=fcbXPYygyC8]

Rendszerkövetelménye is barátságos:

OS: WINDOWS XP SP2/WINDOWS VISTA SP1/WINDOWS 7/WINDOWS 8
CPU: AMD/INTEL DUAL-CORE 2.3 GHz
Memória: 2 GB RAM
GPU: 512MB VRAM, SM 3.0 kompatibilitás, AMD RADEON X2600 XT/NVIDIA GEFORCE 7900 GTX
DirectX: Version 9.0c
HDD: 4 GB available space

A megjelenés egyenlőre csak Xbox 360 és PC-re érvényes ( Steamről innen rendelhető ), de a PlayStation tulajoknak sem kell sokáig várakozni, hiszen a PS3-as változat november 20.-án, míg a PS4-es november 29.-én érkezik.
nincs még hozzászólás