Chicago és New York után egy másik amerikai városban épül meg az ország legmagasabb épülete

2024. június 19.
6.9371
csirkee profilja, adatai
csirkee
A jövőben már nem New York vagy Chicago fog otthont adni az ország legmagasabb felhőkarcolójának, hanem Oklahoma City, ugyanis a városi tanács engedélyezte a Legends Tower épület megépítését Bricktown szórakoztató negyedében, mely a tervek szerint 581 méter magas lesz.

A Legends Tower kezdeti tervei először 2023 decemberében jelentek meg, ekkor az épület még "csak" 530 méter magas lett volna, ami a New York-i One World Trade Center után a második legmagasabb épület lett volna az Egyesült Államokban. A kivitelező végül felülvizsgálta a terveket és megnövelte az épület magasságát, így már 581 méteres lesz, 126 emelettel.

Az építkezés már idén nyáron megkezdődhet, és az első szakaszban két torony és egy Dream Hotel fog megépülni, a második szakaszban pedig a teljes felhőkarcoló elkészülhet. Ez a monumentális, 1 milliárd dolláros projekt 185 806 négyzetméteres területet foglal majd magába. 1776 lakóegységnek, egy szállodának és egy 10 220 négyzetméteres területnek ad majd otthont, ahol szórakoztató, kereskedelmi és éttermi egységek lesznek.
4 hozzászólás

Ronalddo

3 hete és 4 napja

Brutál, felfoghatatlan méretek! meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

3 hete és 4 napja

Mire van kapacitásuk... Chicago nemrég még épp szenvedett hogy csődbe megy...

válasz erre

Kisfaludy82

3 hete és 4 napja

Az apró MOL Campus lájkolja ezt.

válasz erre

Porthos

3 hete és 4 napja

Hát igen, Chicago is egy ilyen jellegű metropolisz. De kemény hogy az államokon belül is hogy versenyeznek. röhögő smiley

válasz erre