Carl Pei, a OnePlus társalapítója távozik a cégtől

2020. október 13.
22.2731
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
A OnePlus céget még 2013 decemberében alapította az Oppo volt alelnöke Pete Lau és egykori alkalmazottja, Carl Pei, akik a OnePlus One 2014-es kiadása óta már több mint 10 verziót adtak ki a készülékből, a márkával fémjelzett különféle eszközök mellett.
 

Az elmúlt 7 évben Carl Pei volt a cég arca nyugaton, így a hír mindenkit meglepetésként ért, igaz a OnePlus még nem adott ki hivatalos nyilatkozatot Pei távozásáról.

Először Reddit-en tűnt fel két belsős dokumentumról fotó, amelyeken Pei neve nem látható, miközben Emily Dai, aki korábban a cég indiai részlegéért volt felelős, fel van tüntetve, mint a Nord termékvonal globális vezetője - mely posztot Pei látta el.

A képek feltűnését követően a TechCrunch csapata két, egymástól független, de Pei közelében dolgozó személytől is megerősítést nyert, mely szerint Pei távozik a cégtől, hogy saját vállalkozást indítson.

A hivatalos megerősítés hiányában még csak találgatások vannak, hogy miért is távozik Pei: az általa vezetett részleg épp egy termék kiadásának közepén tart - hiszen most érkezik a OnePlus 8T - illetve a Nord vonal is hamarosan elindul az Államokban és új típusokat jelentenek be még a hónap során, ezért Pei távozása több kérdést is felvet.
4 hozzászólás

Ronalddo

3 éve, 7 hónapja és 21 napja

Kíváncsi vagyok, ugyanerre a piacra lép-e be, vagy valami teljesen másba fog.

válasz erre

zender

3 éve, 7 hónapja és 22 napja

Biztos kell még egy androidos telefonokat gyártó cég, mert nagyon kevés van.

válasz erre

Levi87

3 éve, 7 hónapja és 22 napja

Elhagyja a süllyedő hajót. nyelvnyújtó smiley

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 7 hónapja és 22 napja

Az igen, biztos valami újba vág.

válasz erre