Bublcam - Panorámaképek kicsit másképp

2013. november 06.
5561
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Yitsushi profilja, adatai
Yitsushi
Szinte minden napra jut egy-egy érdekes kis kütyü, melyet érdemesnek vélek bemutatásra.

Ilyen a Bublcam is, amely a kanadai Bubl fejéből pattant ki. Az eszköz segítségével gömbpanoráma fotókat készíthetünk, melyeket később - hasonlóan a jelenlegi panorámafotókhoz pl. Google+on - akár kurzorral, akár ujjunkkal újra bebarangolhatunk. Ez azonban még nem minden.



A Bublcam képes videó felvételre, sőt, WiFi segítségével akár élő 360°-os steam közvetítésére is. Legalábbis, ha elkészül, az ötletgazdák ugyanis a sokszor említett Kickstarter segítségével szeretnének 100 000 dollárt összegyűjteni az egyébként már 2 éve készülő eszköz véglegesítésére. Ha a gyűjtés sikeres, 2014 májusára már szállítható állapotba szeretnék hozni.

A készülék különlegessége, hogy nincs vakfoltja, így teljes és hibátlan 360°-os gömbpanorámát tud produkálni. Ezt a különleges kialakításának és a három, 190°-os szögben látó "szemének" köszönheti, melyek 14 Mp-es állóképet, 1080px-es videót 15 FPS, illetve 720px-es videót 30FPS sebességgel képesek felvenni, melyet MicroSD kártyára menthetünk. Működésének alapja hasonló a biztonsági kamerákban használthoz, ezzel kapcsolatban Sean Ramsey a Bubl alapítója elmondta:

"A multiplex képalkotás egy eddig nem tesztelt terület volt. Az emberek többsége sehol máshol nem használta, mint biztonsági rendszerekben. A multiplex képalkotás nagyon kis körű használata volt az, ami hamar feltűnt és gyorsan észrevettem, hogy még ingyenes és akár szabadalmaztatható is." Hozzátette, reméli, hogy akár a mobilgyártók is felfigyelnek az ötletre és az eszközre.

Az eszköz mellé egy fotó és videónéző alkalmazás is elkészül, melyet desktopról, böngészőből és mint mobil alkalmazás is lehet majd használni, a rögzített képet, videót pedig ennek segítségével átkonvertálni más eszközökön is lejátszható formába. Ezt kiegészítendő készül egy API és egy SDK is a Bublcamhoz.

A fejlesztők hivatalos oldalán található panoráma videók remek demonstrációk, alant egy ejtőernyős ugrás látható, amely bemutatja, milyen videókat készíthetünk majd akár mi is a kütyü segítségével.
)
A készülék áráról még nincs pontos adat, de kb 7-800 dollár közti áron szeretnék elkezdeni az értékesítést, a Kickstarter támogatók azonban most még akár 400$-os áron is hozzájuthattak saját Bublcamjukhoz. Ti mit gondoltok? Használnátok egy ilyet otthon, ha akár csak kipróbálásra is, de hozzájutnátok?
nincs még hozzászólás