Brandon Watson szerint a gyártók és a szolgáltatók ölték meg a Windows Phone-t

2018. április 03.
4.7501
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Windows Phone bukása ma már teljes mértékben tényként kezelendő, és bár folyamatosan vannak próbálkozások, összességében már a Microsoft is elfogadta, hogy egy halott platformról van szó, aminek megölése ráadásul nem az ő lelkükön szárad.

Erről beszélt legalábbis a minap a Twitteren keresztül Brandon Watson, aki 2010 és 2012 között a Windows Phone platformjának felelős főigazgatójaként komoly rálátással rendelkezett a dolgokra, és ő úgy véli, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem a túl kevés applikáció miatt bukott meg az operációs rendszer.

Olyannyira nem, hogy véleménye szerint több mint 60 ezer applikációt csak ő maga segített a platformra - többek között az Angry Birds megjelenését is neki köszönhették a felhasználók -, vagyis szerinte nem a programok hiánya okozta a véget, sokkal inkább a mobilgyártók és a szolgáltatók, akiktől nem kapott elég támogatást a platform.

Hogy ez miért történt így, arra Watson nem reagált - pedig ennek az oka a történet kulcsa, de ezt hadd ne rágjuk a szátokba -, ellenben az egykori főigazgató még kiemelte, hogy mivel nem támogatták őket kívülről, ezért nem tudtak megjelenni egyetlen csúcskategóriás okostelefonon sem, ezáltal esélyük sem volt felzárkózni az iOS és az Android mellé.
4 hozzászólás

Direktor

6 éve, 7 hónapja és 1 napja

De jófejek. röhögő smiley Akkor nem ők voltak akik három rendszert is kiadtak teljesen új alapokkal? Akik nem voltak képesek egyetlen normális gyártóval sem összeállni? Akik saját hardverként olyan silány ****t adtak ki amit használni sem lehetett? röhögő smiley

válasz erre

Levi87

6 éve, 7 hónapja és 1 napja

Mehhhh ez az állandó másra mutogatás... wtf smiley Rohadt szánalmas.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 7 hónapja és 1 napja

Teljesen felesleges bárkire is mutogatni. Ők baszták el és ezzel mindenki tisztában van aki kicsit is képben van a tech világában.

válasz erre

Harder

6 éve, 7 hónapja és 1 napja

Nyilván nem azért van mert ők maguk ****ul menedzselték a dolgot. röhögő smiley

válasz erre