Bővültek a Kaspersky Endpoint Security for Business felügyeleti funkciói

2015. június 24.
8461
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Kaspersky Lab bejelentette a vállatoknak készült vezető terméke, a Kaspersky Endpoint Security for Business Service Pack 1 (SP1) kiadását.

Amellett, hogy kiemelkedő biztonságot nyújt, a rugalmas platform új kiadása könnyebben telepíthető és menedzselhető, továbbá több fejlett szolgáltatást kínál a vállalati hálózathoz csatlakozó összes eszköz felügyeletéhez, méghozzá a teljesítmény romlása nélkül.

A mai dinamikus környezetben, a rendszergazdák egyre több és bonyolultabb számítógépes veszéllyel találkoznak, miközben a belső fenyegetések sem kevésbé veszélyesek, személyes eszközeink munka céljára való használatának és a megosztott információhalmaz gyarapodásának eredményeképpen.

E napjainkra jellemző a két tendencia miatt a hálózaton belüli hardverek és szoftverek felügyelete sokkal bonyolultabbá válik. A Kaspersky Lab és a B2B International 2014-es tanulmánya alapján kijelenthetjük, hogy a válaszadók 34 százaléka prioritási listájának élén a rendkívül bizalmas adatok védelme áll. A vírusok, a férgek és a trójaiak kerültek be a kibertámadások ?top 3?-as listájába (61%), míg  a megkérdezettek mintegy 12 százaléka már találkozott célzott támadással.

A Kaspersky Endpoint Security for Business egyesíti a könnyű, központosított telepítést, valamint az összes, a hálózathoz csatlakoztatott eszköz felügyeletét és ellenőrzését, ezzel garantálva a kibertámadásokkal szembeni megbízható védelmet. A továbbfejlesztett funkcióknak köszönhetően ?, ilyen például a Mobile Device Management, a System Management és az Endpoint Encryption ?, a rendszergazdák könnyen felfedezhetik a sebezhetőségeket, valamint létrehozhatnak biztonsági előírásokat, és betartathatják azokat, elkerülve ezzel az adatvesztést és -lopást.
"A Kaspersky Endpoint Security for Business platform többféle funkciót egyesít, melyek lehetővé teszik, hogy megfeleljen bármely méretű vállalkozás biztonsági igényeinek, járulékos kiadások és emberi erőforrással kapcsolatos költségek nélkül. Ennek a megoldásnak köszönhetően a rendszergazda egyetlen platform segítségével, egyetlen konzolon keresztül figyelheti, ellenőrizheti és védheti meg a vállalati hálózatot. Felügyelheti a biztonságot, a titkosítást, a Windows, a Linux, a Mac gépek és a mobil eszközök beállítását, valamint ellenőrizheti a hálózati és levélforgalmat," kommentálta a Kaspersky Lab szakártője.
Mi az újdonság a Kaspersky Endpoint Security for Business termékben?

A Kaspersky Endpoint Security Windows SP 1-es terjesztési méretének 30 százalékos csökkentése és a végpont titkosítási modul integrálása jelentősen csökkenti a hálózati forgalmat telepítéskor, továbbá gyorsítja az üzembe helyezést és a felügyeletet. Ha a frissítést egy távoli hálózatban kell telepíteni, a rendszergazda kiválaszthat egy gépet a hálózatban, amely frissítési ügynökként működik a fejlett patchmenedzsment funkciót használva. A forgalom csökkentése érdekében az összes frissítés elküldhető erre a számítógépre, majd innen telepíthető a többi számítógépre. A frissítés bármikor végrehajtható a nap folyamán, akár manuálisan, akár automatikusan, és a rendszergazda figyelemmel kísérheti a telepítési folyamatot.

A Kaspersky Lab fejlett titkosítási megoldásának smart cardokat és tokeneket használó kétfaktoros azonosítása további védelmet nyújt az illetéktelen hozzáférések ellen.

A Kaspersky Security Center Web Console most már támogatja a mobil készülékek felügyeletét, így lehetővé teszi az IT szakembereknek, hogy távolról felügyeljék az alkalmazottak személyes készülékeit, amikor azok a vállalati hálózathoz csatlakoznak. A Kaspersky Mobile Device Management ugyancsak lehetővé teszi a biztonsági beállítások egy felületen történő konfigurálását és alkalmazását a népszerű Microsoft Exchange Active Sync, Samsung Knox 2.0 és Apple MDM mobil platformokon futó mobil eszközök esetében.

A vállalati hálózathoz csatlakozó személyes eszközök gyors védelme érdekében néhány felügyeleti feladat ? többek között a letöltés, a biztonsági alkalmazások aktiválása és a távoli törlés ?  az alkalmazottak hatáskörébe került át a Self Service Portalon keresztül. Így ha a készülék elveszett vagy ellopták, a felhasználó könnyen beazonosíthatja a helyét, blokkolhatja azt, vagy eltávolíthatja róla az értékes adatokat. A szükséges kulcsokat és tanúsítványokat a portálon keresztül automatikusan megkapják az alkalmazottak.

A Kaspersky Security Center szerep alapú hozzáférés-vezérlési szolgáltatása lehetővé teszi a funkciók (anti-malware, végpontvezérlés, titkosítás, sebezhetőség értékelés, frissítésmenedzsment) kezeléséhez szükséges jogok szétosztását az IT szakemberek között a hatékonyabb hálózati adminisztráció megvalósítása érdekében. A HP ArcSight és az IBM QRadar SIEM rendszerekkel való integráció révén a Kaspersky System Management SP1 egy további lehetőséget is kínál: automatikus csatlakozást az előre telepített ügyféloldali SIEM rendszerekhez a naplófájlok és más, az információbiztonsággal kapcsolatos adatok továbbításához.

A Kaspersky Lab magyarországi ügyfelei már frissíthetik a Kaspersky Endpoint Security 10-et a Service Pack 1-es változatra, míg más szervezetek a vállalat viszonteladóin és rendszerintegrátorain keresztül érhetik el az új terméket.

További információk a Kaspersky Security for Business termékről itt találhatók.
nincs még hozzászólás