Botrány az Amerikai mesterlövész körül

2015. január 29.
7691
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
Az Amerikai mesterlövész hetek óta vezeti a mozijegy eladási listákat, azonban a magyar származású egykori pankrátorból lett minnesotai kormányzó, Jesse Ventura nem tervezi, hogy jegyet váltson a mozira.
?Chris Kyle nem hős, hanem hazug?
Ventura, az egykori Navy SEAL, mint elit tengerészgyalogos, 1,8 millió dolláros kártérítést kapott hírnevének megsértése miatt az elhunyt Chris Kyle hagyatékából, aki szintén SEAL-ként az említett film főszereplőre, Bradley Cooper tolmácsolásában.

Tegnap Ventura úgy nyilatkozott, hogy nem is tervez ellátogatni a mozikba, mivel számára Kyle nem hős.
"Egy hőst tisztel az ember, mert becsületes. De nincs becsületed, ha hazug vagy.?
- mondta el Ventura az Associated Press munkatársainak, téli rezidenciáján a mexikói Baja Californiában. Majd sietett hozzátenni: ott az alkotás nem is került a mozikba.
 "Propaganda az egész, ami azt a hamis látszatott kelti, hogy az iraki háborúnak bármi köze volt a szeptember 11-i terrortámadásokhoz. Pont annyira hiteles, mint a Piszkos Harry. "
? Clint Eastwood rendezőre, a Piszkos Harry filmsorozat főszereplőjére célozva ezzel.

Ventura tanúvallomása szerint Kyle kitalált egy történetet, amely az Amerikai mesterlövész alapjául szolgáló könyvben jelent meg, amelyben az állította, hogy kiütött valakit azért, mert egy kaliforniai bárban 2006-ban állítólag azt állította, a SEAL-eknek ideje volt elveszíteni néhány bajtársukat Irakban. Majd később elárulta, ez a férfi Ventura volt, aki szerint azonban soha nem történt ilyen incidens.



Az esküdtszék Venturának adott igazat, a kiadó HarperCollins eltávolította ezt a fejezetet a könyvből, és a filmben meg sem említik, habár másik per van még mindig folyamatban és a kiadó között.

Az egykori pankrátor most újra koncentrálhat a weben futó sorozatának második évadára, amely az Off the Grid címet viseli, és tulajdonképpen egy politikai talk-show, amelyet Mexikóban rögzítenek. Korábbi munkái között megtalálható a két évadot megélt, különféle összeesküvés-elméletek mélyére ásó Conspiracy Theory with Jesse Ventura, de felbukkant több mozifilm háttér-erőembereként is, mint például a Predator, A pusztító, vagy a Batman és Robin. Nem véletlen, hogy karrierjének korábbi szakaszában felváltva illették a ?Test? és az ?Elme? becenevekkel.



A vietnámi veterán ma napenergiával üzemelő házában él Mexikóban, ahonnan műholdas interkapcsolattal kommunikál a világgal.

Ed Huddleston, Kyle özvegyének ügyvédje nem reagált Ventura nyilatkozatára, mivel ügyfele, Taya Kyle fellebbezni készül, a hölgynek egybként nagy gyakorlata van már a peres ügyekben, hiszen az elhunyt férje által alapított céggel is hadban áll.

Chris Kyle-t 2013-ban egyik barátjának társaságában egy lőtéren érte utol a kaszás, a halálért felelős ex-tengerészgyalogos tárgyalása jövő hónapban lesz Texasban.

Az Amerikai mesterlövész bemutatása óta tarol a kasszáknál, és több, mint 200 millió dollárt hozott csak az USA-ban, karácsonyi premierje óta, azonban a fenti történet erősen megkérdőjelezi az alapjául szolgáló könyv valóságtartalmát.

 
nincs még hozzászólás