Botrány - elindult a 4. évad

2014. szeptember 29.
7461
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
A harmadik évad ott ért véget, hogy Olivia (Kerry Washington) akaratlanul is apja óhaját teljesítve elhagyta Washington D.C.-t, Jake (Scott Foley) oldalán, méghozzá azzal a céllal, hogy rendbehozzon mindent, minekután érzelmi felindulásból rossz következtetésre jutott: ő az oka mindennek.

Fitz (Tony Goldwyn) megnyerte a választást, de milyen áron? Rowan (Joe Morton), Olivia apja, megölette elsőszülött fát, Jerry Jr.-t (Dylan Minnette), hogy az elnök elnyerje a szavazók együttérzését, majd a gyilkosságot elegánsan Olivia terrorista anyukájára, Maya Pope-ra (Khandi Alexander) kente. Csak Harrison jött rá az igazságra, így Rowan azonnali akcióra kényszerült, hogy eltűntesse nyomait. Végül, de nem utolsó sorban Fitz megtudta, hogy apja, Big Jerry (Barry Bostwick) évekkel ezelőtt megerőszakolta a leendő First Lady-t, Mellie-t (Bellamy Young), amely végül is a gyógyíthatatlan törést okozta házasságukban.
Míg Huck (Guillermo Diaz) és Quinn (Katie Lowes) egymással voltak elfoglalva, a B613 üdvöskéje, Charlie (George Newbern) meg akarja zavarni az idillt, elmondja Quinnek, hogy Huck családja, feleségét, Kimet (Jasika Nicole) is beleértve, életben van. Persze Quinn helyesen akart cselekedni és elmondta az igazat Hucknak, aki habár mérhetetlenül mérges volt a lányra, mégis később bekopogtatott a családja ajtaján.

Rengeteg szálon futnak tehát az események, nem fogunk unatkozni a negyedik évadban sem ? hátha még lenne fogalmunk róla, hogy mi az,a mit Shonda Rhimes sorozatfelelős hétpecsetése titokkénk őriz, minden árulót B613-as mesterlövészekkel fenyegetve. Azonban az Entertaintment Weekly kiderített néhány aprónak tűnő, ámde fontos infót az új évadról, amelyet Betsy Beers executive producer csak "szélsőséges körülmények között hozott szélsőséges döntések" évadának nevez.

1. Harrison tényleg halott. Utoljára ugye egy fegyverrel szembenézve láthattuk Olivia jobbkezét, miután rájött, hogy Rowan áll Jerry Jr halála mögött. Így szereplőinknek nem marad más hátra, mint megbirkózni a halálos ténnyel, amely szinte ugyanúgy felforgatja majd jónéhány szereplő életét, mint az elnök fiának halála.

2. Olivia és Jake visszatérnek Washingtonba. Most azonban mindössze annyit tudunk, hogy Olivia fincsi borocskát kortyolgat a tengerparton lelazulva, azonban egy esemény visszahívja őt a fővárosba. Mindamellett Jake teljesen más okból fog visszatérni, ami miatt útjuk valamilyen szinten elválhat majd.

3. Nincsenek többé gladiátorok. A túlélők (Huc, Abby, Quinn) szétszéledtek, és a túlélésért harcolnak. Huck Olivia távozása miatt szomorkodik, Abby azonban épp ellenkezőleg: viselkedése alapjaiban változik meg. Ami érthető is, hiszen nem az a siránkozós fajta: annak idején kilépett erőszakos férjével kötött házasságából, és összeszedte magát, továbblépett. Miért tenne most másképpen?

4. Fitz a Világ ellen. Mivel újraválasztották, Fitz most még jobban igyekszik megfelelni az elvárásoknak. Fia elvesztése arra inspirálja, hogy a Fehér Házban a változások szelét engedje szabadon fujdogálni. Círus és Fitz együtt radikális, mindkét oldalt sokkoló politikai tervvel áll elő. Mindketten úgy érzik, nincs mit veszteniük. Szörnyű személyes veszteségek érték őket, itt az új lehetőség, hogy olyasmit tegyenek, amire büszkék lehetnek. Így kerül a képbe Portia de Rossi befolyásos republikánus karaktere, aki majd felkavarja az amúgy sem nyugodt állóvizet.

5. Nem tesz mindenkit boldoggá Fitz új terve. Andrew Nichols (Jon Tenney) alelnök visszatér (köszönjük, köszönjük! ? szerk) és nem igazán tetszik neki, ahogy az elnök viselkedik. Azonban ehhez annak is köze lehet, hogy Mellie-vel folytatott románca parkolópályára kerül.

6. Mellie pedig megváltozik. Jerry Jr. halála érthetően nagy hatással lesz a First Ladyre, azonban a várható rekaciók meglepőek. Egzisztenciás kérdések irányába fordul a politikai irány helyett, azonban össze kell szednie magát férje kedvéért (ismét), akivel sosem álltak még ilyen közel egymáshoz, és a sorsuk újabb 4 évre összeforrt ? legalábbis a nyilvánosság előtt.

7. Olivia apja még mindig szemétláda. Habár Harrison rájött, hogy Rowan áll Jerry Jr. halálának hátterében, a B613 főnöke nem aggódik túlságosan amiatt, hogy titka kiderül. Rowan remek sakkjátékos, aki nem csak a célt tűzte ki maga elé, hanem menekülési tervet is kieszel arra az esetre, ha a támadás sikertelen. Egy szó, mint száz: mindig van B-, C-, D-? Z-terve.

8. Quinn még mindig odavan Huckért. Miután megpróbálta újra összeboronálni családjával, Huck dühében a fejéhez vágta, hogy soha többet ne merjen hozzászólni. Meglátjuk, hogy viseli, hogy a pasas újra kizárta az életéből. Ő volt a mentora, csak ő érti meg egyedül, hiszen hasonlóak a problémáik, függésük, szükségleteik, és közös nyelvet beszélnek. Azonban Charlie is visszatér, és a lányon tartja a szemét, hiszen a munkája már-mér mellékes számára, és valahol vágyik egy-egy ?normális? pillanatra is. Ezért édeklődik még mindig Quinn iránt.

9. Viszont Huck a családjára koncentrál. A családegyesítés eredményére még alighanem várnunk kell, mert habár az asszonyka hisz Hucknak, a dolog mégsem olyan egyszerű, mint elsőre a fickó elképzelte/eltervezte. Megölni, vagy megölelni, ez itt a kérdés.

10. Cyrus megpróbál továbblépni. Habár akaratlanul is felelős lett férje, James (Dan Bucatinsky) haláláért, Cyrusnak talán van esélye a boldogságra. Ha minden igaz, idén újra randizgatni kezd, új szerelmi szál kerül képbe ? de ez a valaki vajon méltó lesz személyzeti főnök kegyeire?
nincs még hozzászólás