Blogo 2 - Blogolás egyszerűen és gyorsan

2014. augusztus 30.
6.0471
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
Akik blogot/blogokat írnak (akár privát, akár üzleti jellegűt), két ?táborra? bonthatóak:

 Akik használnak valamilyen offline editort (szerkesztő programot)
 Akiknek tökéletes az online felület

Ebben a cikkben egy olyan editort fogok bemutatni, ami (nálam) 1 óra használat után, bekerült a TOP3 -ba.

A szoftver neve Blogo.
http://vimeo.com/102903552
Rá is térek az alkalmazásra:
Hogy miért is olyan jó?
Egyrészt nagyszerű felülete van és pontosan azokat tudja amikre szükség van. Az írás és szövegszerkesztés rendkívül egyszerű és átlátható, és ezek mellett nagyon jól is néz ki (már szerkesztés alatt is!). Van lehetőségünk természetesen alap formázási funkciókra (dőlt, félkövér stb). Ezen felül még alcím mértet (H1, H2, H3 stb), idézetet és linket is csatolhatunk. A képek és videók beszúrása csak egy pillanat (egyszerűen behúzzuk a posztba), és ezek nem is zavarnak írás közben, mert csak akkor látjuk a teljes képet ha megnézzük előnézetben. Illetve a beillesztett képeket szerkeszthetjük
is, ami nagyban lerövidíti az időt egy-egy poszt megírásánál.
A megírt munkákat lehet akár folyamatosan is ellenőrizni, mert van Live Preview lehetőség. Ebben az esetben egy külön ablakban ellenőrizhetjük hogy ez az oldalunkon is jól fog-e mutatni! Miután megírtuk a blog bejegyzést, lehetőségünk van azonnal publikálni, időzíteni, és elmenteni vázlatként. A vázlat mentésénél maradva: ha van internet kapcsolatunk, akkor lehetőségünk van arra is az Evernote -ba mentsük a vázlatot. Illetve onnan exportáljunk a Blogo -ba. Gyakorlatilag azonnali a szinkronizáció az Evernote és a Blogo között oda-vissza. Azonban ha azt választjuk, hogy az Evernote fiókunkkal szinkronizáljon, akkor minden vázlat mentése az Evernote -ba megy.. Ebben az esetben nincs lehetőségünk a WP vázlatok közé importálni a ?save? gomb megnyomásával. Azonban, ha kikapcsoljuk az ?Evernote használat? beállítást, akkor internetkapcsolat esetén ha mentjük a vázlatot akkor a WP vázlataiban köt ki. (Ez nem hiba! Ez csak egy személyes tapasztalat!). Ha ez még nem lenne elég arra, hogy kipróbálja az ember jöjjön még egy nagyon hasznos funkció:Nos miután megosztottuk a kívánt bejegyzést, még van lehetőségünk a kommenteket is kezelni a Blogo -val. Természetesen értesítést is kapunk új komment esetén..
Van letölthető böngésző kiegészítője, amit Google Chrome és Safari alatt is használhatunk, illetve készül az Opera és a Firefox extension is.
 Amellett, hogy  a fejlesztés az folyamatos és a support oldalon lehet adni ötleteket, az a kevés hiba ami jelenleg is van, hamar el fog tűnni. (Nagyon rövid időn belül reagálnak és ha kivitelezhető és logikus amit akkor nagy eséllyel meg is csinálják). A csapatról bővebben olvashattok és program történetéről bővebben az oldalukon.

Azonban jöjjön egy olyan aspektusa az alkalmazásnak, ami miatt biztos sokan bosszúsak lesznek. Az egyetlen platformon amin elérhető az az OSX. App Store -ból letölthető, és most 50% kedvezménnyel (így 14? az ára). A program jelenlegi tudását nézve és, hogy milyen fejlesztések várhatóak, nem mondható drágának.
Összegezve, hogy mit is tud (csak a főbb funkciók):

Egyszer több blog kezelése
Offline vázlat írás, és internet kapcsolat esetén mentési lehetőség
Evernote -tal való együttműködés
Képszerkesztő, a feltöltött képek gyors szerkesztéséhez
Live Preview mód, hogy azonnal lássuk, hogy nézne ki az oldalunkon
Kommentek kezelése
nincs még hozzászólás

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink