Biztonsági rést találtak az iOS 11 bétájában

2017. július 03.
3.3061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az EverythingApplePro YoutTube csatornáján hétről hétre érdekes videókat találhatunk, amelyek nem csak az Apple eszközök menő oldalát mutatják be, hanem felhívják a figyelmet a kisebb nagyobb bug-okra sőt olykor, ahogy most is, olyan biztonsági résekre, amiket nem jó ha illetéktelenek ki tudnak használni.

A mellékelt, hét perc hosszúságú videóban egy iCloud bypass-t demonstrálnak, ami sajnos nem az első eset az Apple történelmében. Szerencsére a hiba az iOS még ki nem adott iOS 11-es operációs rendszerében található, annak is a béta variánsában, így tehát kár lenne pálcát törnünk a cég fejlesztői feje fölött, ennek ellenére érdekes és tesztelhető hibáról van szó.

A hiba leginkább az iPad-eken tapasztalható, de az iPhone-ok sem jelentek kivételt. A videóban is látható, hogy a zárolt képernyőn való swipe up effektus hatására megjelenik az iOS 11-ben bevezetésre kerülő újfajta dock egység, ahonnan bejelentkezés nélkül böngészhetünk a Youtube-on, a Safari-n, de hozzáférhetünk az iCloud és az iMessage üzenetekhez is.

Az iPhone-on található bug kevésbé tűnik veszélyesnek, hiszen ott csak a telefon applikációhoz, a kontaktokhoz és az előzőleg készített fotókhoz férhetünk hozzá, ennek ellenére a videó jól reprezentálja, hogy a béta miért is béta, és miért nem ajánlott mindennapos, aktív használatra.

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

PixelHero

7 éve, 4 hónapja és 16 napja

Harder írta:
Milyen mellékelt videóról van szó? meglepett smiley
Javítva, hibás volt az eredeti videó, bocsi

válasz erre

DarkZer0

7 éve, 4 hónapja és 17 napja

Istenem, beta, johogy van benne...

válasz erre

Harder

7 éve, 4 hónapja és 17 napja

Milyen mellékelt videóról van szó? meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 4 hónapja és 17 napja

Nyilván lesz még sok ilyen. Ezért béta. mosolygó smiley

válasz erre